Ejer fangede tyv i jordbærbod

21-årig mand dømt for tyveri fra jordbærbod ved Saltum samt for røveri mod Netto

Arkivfoto: Jesper Thomasen

Arkivfoto: Jesper Thomasen

VENDSYSSEL:Bevæbnet med en skruemaskine og en plade, lykkedes det ejeren af en jordbærbod ved Saltum at sætte den perfekte fælde for den tyv eller de tyve, der fem gange havde stjålet pengekassen fra boden henover sommeren.

Til sidst fik ejeren nemlig nok, og 26. juli lagde han sig på lur og ventede tålmodigt på, at tyven dukkede op. Da tyven atter listede ind i boden, sprang ejeren frem fra sit skjul og skruede en plade på døren, så tyven ikke kunne komme ud.

Med tyven var fanget i jordbærboden, kunne kunne ejeren i ro og mag ringe til politiet, der kom ud og tømte fælden og anholdt en dengang 20-årig mand, fortæller anklager ved Nordjyllands Politi, Thomas Klingenberg.

Tirsdag blev manden, der nu er 21 år, så idømt 10 måneders fængsel, hvoraf de fire blev gjort betinget, for tyverierne fra jordbærboden og for et røveri senere samme år.

Den 21-årige blev dømt for forsøg på tyveri fra jordbærboden den aften, han blev fanget af ejeren, samt for et enkelt tyveri af pengekassen.

I Retten i Hjørring erkendte den unge mand de to tyverier, men nægtede tre andre pengekassetyverier, som han var tiltalt for. De forhold blev han også frifundet for.

Dømt for røveri

Straffen på 10 måneders fængsel faldt dog primært for et røveri mod Netto i Brønderslev 29. november, som den 21-årige også blev dømt for.

Her truede to maskerede mænd personalet med såkaldte hardball pistoler og fik udleveret 800 kroner.

Vidner så de to mænd stikke af på knallert, og efterfølgende snuste politihunde sig frem til en af pistolerne samt en styrthjelm i Rhododendronparken. Begge ting havde dna-spor fra de to mænd, og politiet kunne derfor køre ud og anholde dem, fortæller Thomas Klingenberg.

Den 21-årige nægter sig dog skyldig i røveriet og forklarede i retten, at han ikke havde haft noget med det at gøre. Den formodede medgerningsmands sag bliver behandlet ved Retten i Aarhus.

Den 21-årige udbad sig betænkningstid med henblik på en eventuel anke af dommen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.