Ejer gør 26-årig søn til præsident i Inter

Zhang Kangyang er ny præsident i Serie A-klubben Inter. Han er søn af ejeren Zhang Jindong.

Zhang Kangyang, der også lystrer navnet Steven Zhang, er ny præsident i storklubben Inter trods sine kun 26 år. Foto: Marco Bertorello/Ritzau Scanpix

Zhang Kangyang, der også lystrer navnet Steven Zhang, er ny præsident i storklubben Inter trods sine kun 26 år. Foto: Marco Bertorello/Ritzau Scanpix

Som oftest er præsidenten i fodboldklubber væsentligt ældre end alle spillerne på holdet, men i italienske Inter bliver det ikke sådan fremover.

Fredag blev 26-årige Zhang Kangyang, der også kaldes Steven Zhang, udnævnt til ny præsident i klubben. Han erstatter Erick Thohir.

Selv om udnævnelsen for udenforstående kan virke mærkværdig, så kommer den næppe bag på mange kendere af italiensk fodbold.

Zhang Kangyang er således søn af den kinesiske milliardær Zhang Jindong, som i sommeren 2016 købte aktiemajoriteten i den italienske storklub.

Mens Thohir fortsatte som præsident trods salget af klubben til den kinesiske milliardær, så trådte 26-årige Zhang Kangyang ind i ledelsen og har de seneste to år arbejdet i klubbens topledelse.

Faren og klubejeren mener så nu, at sønnen er moden til at besætte præsidentposten.

Klublegenden Javier Zanetti fortsætter som vicepræsident.

Efter flere år med langt op til Juventus, Napoli og Roma sluttede Inter som nummer fire i sidste sæson, hvilket gav en plads i denne sæsons Champions League.

Det er første gang siden 2011/2012-sæsonen, at holdet er med i det fineste europæiske selskab.

I 2009/2010-sæsonen vandt Inter Champions League med José Mourinho i trænersædet efter finalesejr på 2-0 over Bayern München.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.