Eks-landstræner: Rige klubber koster England dyrt

Premier League er en kommerciel succes, men Englands landshold lider under rigdommen, siger Graham Taylor.

Eks-landstræner: Rige klubber koster England dyrt

De enorme pengesummer, der flyder ind og ud af klubberne i den engelske Premier League, er hovedårsagen til, at Englands landshold sjældent lever op til forventningerne.

Det siger den tidligere engelske landstræner Graham Taylor, der peger på, at klubbernes rigdom har gjort, at hele verden nu er blevet markedspladsen, når der skal findes nye spillere til de bedste hold.

Dermed bliver engelske spillere overset, mener Taylor, der nævner Manchester City som eksempel. Den nyrige traditionsklub står foran et managerskifte, og det forventes, at den nye chef vil skifte grundigt ud i spillertruppen.

- Hvis Manuel Pellegrini bliver den nye manager, vil jeg blive meget overrasket, hvis han køber en eneste engelsk spiller, siger Graham Taylor til BBC.

Taylor var selv en ofte udskældt landstræner fra 1990 til 1993, men landsholdets præstationer er ikke blevet væsentligt bedre siden, og England har ikke været i en semifinale ved EM eller VM siden 1996.

Samtidig er pengene væltet ind i klubbernes kasser, og fra den kommende sæson træder en ny, lukrativ tv-aftale i kraft, der giver et yderligere løft til økonomien.

- Kommercielt har Premier League været en kæmpesucces, men succesen er kommet på bekostning af engelske spillere.

- Vi har vist alle set det komme i takt med, at vi har fået utrolige mængder penge ind i fodbold. Det betyder, at klubberne i top-4 eller -5 ikke kigger efter de bedste spillere i England, men de bedste spillere i verden, fordi de har råd til at købe dem, siger Taylor.

Lørdag fortsatte Englands U/21-landshold de bedrøvelige takter, da fremtidens engelske stjerner blev sendt ud af EM i Israel efter det andet nederlag i to kampe.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.