Udland

Eks-præsident Musharraf anholdt: Bliver sat i husarrest

Den tidligere præsident for Pakistan blev hentet ved sit hjem og fremstillet for en dommer for landsforræderi.

Eks-præsident Musharraf anholdt: Bliver sat i husarrest

Pakistans tidligere præsident Pervez Musharraf blev fredag anholdt i sit hjem i udkanten af hovedstaden Islamabad i en sag om landsforræderi.

Tv-billeder viste billeder af Musharraf, der blev ført væk af uniformeret politi og til et retslokale.

Her har en dommer besluttet, at den tidligere præsident skal sidde i husarrest i to dage.

Torsdag udstedte en pakistansk domstol en arrestordre på Musharraf for at have fyret en række højesteretsdommere i 2007, da han sad ved magten.

Desuden er han blandt andet anklaget for at være indblandet i mordet på sin politiske modstander Benazir Bhutto samme år.

Musharraf, der ledede landet fra 1999 til 2008, har i de seneste uger været ind og ud af retssale, men hver gang er hans kaution blevet forlænget.

Torsdag valgte en domstol i Pakistans hovedstad, Islamabad, imidlertid ikke at forlænge kautionen i sagen om fyringen af højesteretsdommerne.

Pervez Musharraf modtog meddelelsen, mens han befandt sig i retssalen, men han kunne alligevel forlade retsbygningen i en jeep under eskorte af sine bodyguards.

Ifølge en talsmand fra Musharrafs parti har den tidligere præsident appelleret arrestordren til Pakistans højesteret. Partiet forventer, at Musharraf kommer under husarrest, hvis appellen bliver afvist og arrestordren opretholdt.

Den tidligere hærchef vendte i sidste måned tilbage til Pakistan efter næsten fire års selvvalgt eksil for at deltage i det pakistanske parlamentsvalg 11. maj.

Pervez Musharraf ville stille op til valget trods muligheden for at blive arresteret for flere forskellige anklager samt dødstrusler fra Taliban i Pakistan.

I tirsdags blev Musharraf nægtet at stille op ved det pakistanske parlamentsvalg i næste måned, der allerede nu er overskygget af flere dødbringende angreb på politikere eller politiske partier.

Beslutningen om at diskvalificere Musharraf blev taget af en pakistansk domstol, og baggrunden var, at eksgeneralen krænkede forfatningen tilbage i 2007.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.