Eks-rocker: Bandidos solgte slik og hash i pokerklub

En mand, som politiet kalder Guldfuglen, belaster tiltalte rockere. Fællesskabet trak ham ind i miljøet.

Flere end 25 mennesker er blevet sigtet for kriminalitet på grund af de oplysninger, som en frafalden rocker er kommet med til politiet.

Og fredag fortsætter manden kursen i et retsmøde i Nykøbing Falster, hvor han vidner mod tre tidligere kammerater fra Bandidos.

De tiltalte og tilhørere må ikke se den mand, som politiet kalder Guldfuglen. I en højttaler i et andet lokale høres hans mørke stemme.

Blandt andet fortæller han om en klub på Algade i Vordingborg.

- Jeg bestyrede en pokerklub. Der var et bord. Jeg blev tilbudt jobbet og skulle sælge sodavand, slik og hash, siger han.

To højtstående mænd fra Bandidos var hans chefer, lyder det. Bygningen huser speciallæger, hvilket rockerne tog hensyn til. Først fra klokken 16 fik kunder adgang.

- I weekenderne åbnede vi lidt tidligere, klokken 12, fortæller han. Der blev solgt et kilo om ugen, og hver nat blev der fordelt penge i tre kuverter - dels til bestyreren, dels til de to medlemmer af Bandidos.

Beretningen kommer uden megen tøven.

På et tidspunkt i 2011 gravede han og en af de tre tiltalte to pistoler ned i et buskads nogle få hundrede meter fra klubben, fortæller han videre.

Det skyldtes, at et bestemt medlem af gruppen Black Cobra var sat på fri fod. Bandidos ville forsvare forretningen.

- Han var rimelig frisk med skydevåben. Og vi havde en pokerklub, der skulle forsvares, siger han.

Specialanklager Emil Folker spørger, hvilke tanker han gjorde sig om de to våben.

- Ikke så meget. Jeg gjorde det bare, svarer eks-rockeren. Han fortsætter med at oplyse, at en af de tiltalte fortalte ham, at pistolerne tilhørte Lennart Elkjær, som har fået 16 års fængsel for et bombedrab i 2003.

Anklageren vil også vide, hvorfor han gik ind i rockerverdenen.

- Det er fællesskabet. Og hele den der idylliske forestilling om sammenhold, om at køre motorcykel. Jeg vidste godt, at der følger noget andet med.

Selv har vidnet fået fængsel i syv år og seks måneder for sine gerninger. I sagen mod de tre mænd er der rejst tiltale for hashhandel, afpresning, håndtering af flere skydevåben og grov vold.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.