Eks-verdensmestre: Buttons Magnussen-kritik er fair

Damon Hill og Jackie Stewart er imponeret over Kevin Magnussens start i Formel 1, men han har meget at lære.

Det er helt i orden, når Jenson Button kalder sin teamkammerat Kevin Magnussens manglende erfaring som noget, der koster McLaren i øjeblikket.

Sådan er meldingen fra de to tidligere britiske Formel 1-verdensmestre Damon Hill og Jackie Stewart.

Faktisk griner Damon Hill, som vandt VM i 1996, af Buttons kritik.

- Jeg har godt hørt Jensons kritik, og jeg kan kun grine lidt af det. Det er helt normalt for de rutinerede kørere, og Jenson er den i feltet med mest rutine, at sige sådan noget om de nye folk i feltet.

- Det er for at skræmme de nye kørere lidt. Det har jeg set mange gange før. Man holder sig ikke tilbage, selvom det er teamkammeraten, man taler om, siger 53-årige Damon Hill til Ritzau.

Skotske Jackie Stewart, der tre gange er blevet verdensmester, følger med særlig interesse Kevin Magnussen karriere.

Jackie Stewart havde i slutningen af 1990'erne sit eget Formel 1-team, og en af skottens kørere var Kevin Magnussens far, Jan Magnussen.

- Jeg synes, at kritikken fra Button er fair nok. Kevin er ikke en fuldblods Formel 1-kører endnu, men han er ved at blive det. Der er så meget at lære om en Formel 1-bil, for den er så meget anderledes end noget andet, siger Jackie Stewart til Ritzau.

- Når du er i gang med din første sæson i Formel 1, så kan du godt svede lidt mere i dine bukser end godt er. Men jo mere erfaring du får, jo mere kommer fokus væk fra bukserne og op i hovedet, hvor den skal være, hvis man kan sige det på den måde.

- Det er et mentalt spørgsmål. Kevin skal lige have en chance. Han skal have tid til at lære. Sådan var det også, da jeg var i gang med mit første år i Formel 1.

- Sådan er det for alle kørere, der debuterer i Formel 1, siger 74-årige Jackie Stewart, som blev verdensmester i 1969, 1971 og 1973.

Button sagde følgende til BBC efter det seneste grandprix i Spanien for et par uger siden:

- Det gør det mere svært at have en rookie i teamet. Det vil jeg ikke lyve om. Kevin er uerfaren, og selvom han lærer hurtigt, er der stadig en tiendedel eller to, som ikke er der, fordi han ikke har så meget information og erfaring, som vi burde have.

Formel 1-cirkusset er i disse dage samlet i Monaco, hvor sæsons sjette grandprix køres på søndag.

Kevin Magnussen åbnede Formel 1-sæsonen med et brag, da han blev toer i det australske grandprix, men siden det løb er de store resultater udeblevet.

Inden Monaco-løbet er Kevin Magnussen på en samlet niendeplads i VM-stillingen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.