Eksamen som læge er måske billetten til en ny fremtid

26-årig irakisk læge håber på en fremtid i det danske sundhedssystem

Den 26-årige irakiske læge spejder i lighed med de andre irakere i asylcentret i Hanstholm efter en fremtid i Danmark - for hans vedkommende ligger den måsek indenfor det danske sundhedsvæsen. det er i hvert fald en mulighed, der skal forsøges.
Foto: Jens Fogh Andersen

Den 26-årige irakiske læge spejder i lighed med de andre irakere i asylcentret i Hanstholm efter en fremtid i Danmark - for hans vedkommende ligger den måsek indenfor det danske sundhedsvæsen. det er i hvert fald en mulighed, der skal forsøges. Foto: Jens Fogh Andersen

HANSTHOLM:- Navnet? - du kan kalde mig "A. Medic" I lighed med med de øvrige irakiske beboere vælger den 26-årige uddannede læge at holde sit rigtige navn for sig selv, i hvert fald indtil han har vished for sin fremtid i Danamrk og for, hvordan hans familie i Irak vil klare sig. Den unge iraker håber, at hans eksamen som læge kan blive et springbræt til en ny tilværelse i Danmark. Også selv om hans praktiske erfaring som færdiguddannet læge omfatter mere end et års arbejde efter eksamen, som han tog på universitetet i Bashra. - Jeg har arbejdet som assisterende læge på en skadestue og på en medicinsk afdeling, fortæller den 26-årige, som ad omveje har hørt om problemerne med at skaffe læger til denne del af Danmark. - Måske får jeg muligheden for at få en lægestilling, siger han og tilføjer, at han lige nu arbejder på at få fat i sine irakiske eksamenspapirer i håb om, at de kan blive endnu en grund til, at han kan blive i Danmark. Når der nu er lægemangel. Problemerne for den 26-åige begyndte, da han under sit studie påtog sig tolkeopgaver for de allierede koalitionsstyrker, blandt andet på nogen af områdets felthospitaler. Beslutningen har gjort, at hans fremtidsmuligheder som læge i Irak er lig nul. - Men måske er der en mulighed i Danmark - jeg er i hvert fald klar til at forsøge, siger han.