Eksborgmester risikerer to års fængsel

Glostrups tidligere borgmester risikerer op til to års fængsel for at hente oplysninger om en modstander.

Eksborgmester risikerer to års fængsel

Glostrups tidligere socialdemokratiske borgmester, Søren Enemark, sidder torsdag formiddag i Retten i Glostrup.

Han er tiltalt for at skaffe personlige oplysninger om sin politiske modstander, SF'eren Charlotte Brangstrup, efter kommunalvalget i Glostrup i 2009 og lække informationerne, som senere blev brugt i en hetz mod hende.

- Jeg mener ikke, at jeg har videregivet oplysninger, sådan som det opfattes. Men jeg har selvfølgelig diskuteret tingene med mennesker tæt på mig. Min familie og en nær ven fra Beredskabsforbundet, siger Søren Enemark.

Forud for valget i 2009 havde Charlotte Brangstrup lovet at støtte Søren Enemark.

Efter at stemmerne var talt op, skiftede Charlotte Brangstrup dog kulør og pegede i stedet på Venstre-manden John Engelhardt, der blev - og stadig er - kommunens borgmester.

- Da jeg hørte det, ramlede min verden sammen. Og jeg havde det virkelig dårligt i tiden efter, siger den 63-årige socialdemokrat - tydeligt tynget.

- Jeg havde hørt, at Charlotte på et møde i SF havde udtrykt bekymring for, om hun var inhabil i forhold til at sidde i socialudvalget. Jeg følte, at jeg havde en forpligtigelse til at finde hoved og hale i det.

Derfor bad han en sekretær om at undersøge Charlotte Brangstrups fortid ved at hente informationer om hendes tidligere adresser og efternavne i cpr-registret.

- Rygterne gik på, at hun skulle have boet en masse steder, og at hun havde Danmarks dyreste anbragte barn. Oplysningerne bekræftede, at der var noget om snakken, siger Søren Enemark.

SF'erens pludselige kovending udløste protester i lokalsamfundet. Protester, som eskalerede og fik karakter af beskyldninger om socialt bedrageri. Samtidig modtog Charlotte Brangstrup trusler.

Efter en undersøgelse fra KL valgte byrådet i Glostrup at politianmelde Enemark, der var borgmester i kommunen fra 2000 til 2009.

/ritzau/