Eksklusive lejeboliger i bakkerne

Vesterport bygger 20 lejligheder med havudsigt fra bakkerne vest for Frederikshavn

Hans Christensen
Vesterports lejligheder på Lerstien bygges i samme stil som de nuværende ejerboliger på Lerstien. Lejeboligerne bygges som dobbelthuse med to lejligheder i hvert hus. Illustration: Vesterport
Frederikshavn 1. april 2017 23:35 - Opdateret 2. april 2017 08:21

FREDERIKSHAVN: 18. april sætter Boligforeningen Vesterport spaden i jorden til et nyt spektakulært boligbyggeri i bakkerne vest for Frederikshavn.

Første etape af "Lerstien" består af 10 dobbelthuse, hver med to lejligheder på 108 kvadratmeter.

- Husene bygges i samme stil som de eksisterende boliger på Lerstien, forklarer direktør i Vesterport, Steen Møller Andersen, der håber og tror, at de nye boliger kan bidrage med at trække nye indbyggere til Frederikshavn Kommune.

- Det er utraditionelt byggeri, der skiller sig ud fra traditionelt, alment byggeri, og vi mærker stor interesse for det. Både blandt nuværende lejere og potentielle tilflyttere, som forhåbentlig kommer i forbindelse med havneudvidelsen, siger Steen Møller Andersen.

Lavt varmeforbrug

Huslejen bliver 7.596 kr. pr. måned plus forbrug, og da lejlighederne bygges efter 2020-reglerne, er det med et varmeforbrug på mellem 200 og 300 kr. om måneden. Lejlighederne opvarmes med varmepumper og solceller.

Lejlighederne bygges i to plan, hvor der i grundplan er to værelser og baderum, mens der på første sal er køkken/alrum og plads til et ekstra værelse, hvis man ønsker det.

Boligforeningen Vesterport har plads til i alt 80 lejligheder på Lerstien, og de øvrige etaper vil komme i spil, når det passer ind i kommunens planlægning, oplyser Steen Møller Andersen.

Anskaffelsessummen for Boligforeningen Vesterports første etape af "Lerstien" er på 41 millioner kroner, og kommunens grundkapitalindskud på 4,1 millioner kroner.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...