Uddannelse

Eksperimentarium på Mors skal lære elever naturvidenskab

Eleverne skal ud af klasselokalet og ind i et nyt eksperimentarium, når naturvidenskab er på skemaet på Morsø Gymnasium og Dueholmskolen. Det skriver skolerne i en pressemeddelelse

Eleverne skal ud af klasselokalet og ind i et nyt eksperimentarium, hvor eleverne blandt andet skal lære at styre et fly. Arkivfoto: Henrik Louis Simonsen

Eleverne skal ud af klasselokalet og ind i et nyt eksperimentarium, hvor eleverne blandt andet skal lære at styre et fly. Arkivfoto: Henrik Louis Simonsen

MORS:De to uddannelsesinstitutioner er gået sammen med lokale virksomheder om et nyt spændende projekt, der skal styrke det naturvidenskabelige miljø på Mors.

For fremtiden vil eleverne på Dueholmskolen og Morsø Gymnasium rykke en større del af naturvidenskabsundervisningen væk fra klasselokalerne og ind i et nyt, flot eksperimentarium. Her kan eleverne lære at styre et fly, arbejde med frit fald i lufttomme rum, programmere robotter, lave forsøg i væksthuse og med vind- og vandmøller. Det skriver skolerne i en pressemeddelelse.

Det er Morsø Gymnasium og Dueholmskolen i Nykøbing, der nu går sammen og satser stort på naturvidenskab. De anderledes og spændende, nye aktiviteter i undervisningen skal gøre naturvidenskaben til et fokusområde på Mors. Det giver helt nye muligheder for elever og lærere.

- Det fælles projekt bliver udviklet som et eksperimentarium, som man kender det fra København, så der bliver brug for både lærernes og elevernes innovative evner, fortæller Olivier Cointe, lektor på Morsø Gymnasium og af udviklerne på projektet.

De to uddannelsesinstitutioner står ikke alene i arbejdet med at udvikle elevernes kompetencer indenfor naturvidenskab. Lokale virksomheder som Skov, BILA, Jesperhus Blomsterpark og flyveklubben Svævethy støtter med stor interesse op om planerne med blandt udstyr og kompetence. Derudover søger projektets initiativtagere penge fra Region Nordjyllands Uddannelsespulje.

- Det er foreløbigt tanken, at projektet skal løbe over to år, men jeg er sikker på, idéerne bag projektet vil fortsætte med at være en del af undervisningen også herefter, siger Olivier Cointe, der underviser gymnasieeleverne i fysik og naturgeografi.

På gymnasiet vil det specielt være eleverne på de to naturvidenskabelige linjer med matematik-fysik-kemi og biologi-kemi, der skal deltage, mens det på Dueholmskolen vil være overbygningselever. Elever og lærere fra øens øvrige skoler bliver også inviteret til at være med.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst