Eksperimenterende kunst i Hanstholm

Fire internationale kunstnere udstiller i Hanstholm fyr

Poul Erik Tarp
Performancekunstnere VV opførte en rolig og stum performance ved åbningen søndag eftermiddag.
Kunst 1. september 2013 18:45

HANSTHOLM: Verden flytter sig hele tiden, og det samme må kunsten nødvendigvis også gøre.

Det kan holmboerne og thyboerne for den sags skyld opleve frem til 18. september med udstillingen ”Mortal Fabrication Moral Fibres”, hvor kunstnerne Mark Anthony Whiteford, VV og Rachel Cohen alle fra England og Jill Guillais fra Frankrig prikker til de normale opfattelser af kunst og udtryksformer.

Udstillingens kurator er Ann Mai Røge fra Fjerritslev. Hun er uddannet i Brighton, England, som artist-in-residence, og de fire internationale kunstnere har hun mødt gennem sit studie.

Ann Mai Røge fortæller, at hun stillede det krav til de fire kunstnere, at de gennem deres arbejder op til udstillingen skulle forholde sig til Hanstholm, byen, områdets historie og ikke mindst fyret, som danner rammen om udstillingen.

- De fire kunstnere har virkelig arbejdet med respekt for de lokale forhold, og det er godt at have noget andet kunst, siger hun.

Udstillingen prikker til holmboerne og deres egen opfattelse af kunst.

- Det har givet nogle overraskelser, fortæller hun og et enkelt nej.

- Vi spurgte borgerforeningen, om vi kunne hejse min oldemors hjemmebroderede bryllupsdug op i flagstangen, men det ville borgerforeningen ikke så gerne være med, fortæller Ann Marie Røge.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...