Ekspert: Apple booster lokalområde i Viborg med flere job

Nyt datacenter i Viborg vil skabe nye arbejdspladser på centret og i lokalområdet, vurderer professor.

Det kan vise sig at være et stort scoop for lokalområdet omkring Viborg, at den amerikanske IT-gigant Apple skyder hele 6,3 milliarder kroner i opførelsen af et datacenter.

Det fastslår professor Mogens Dilling-Hansen fra Institut for Marketing og Organisation ved Aarhus Universitet.

- Der er intet dårligt at sige om sådan et projekt. Der bliver skabt en masse nye arbejdspladser, og det vil gavne hele området.

- Det vil betyde øget indkomst på den korte bane, hvilket vil betyde, at folk får flere penge og dermed også øger forbruget, siger Mogens Dilling-Hansen.

Centret, som skal køre på 100 procent grøn energi, skal håndtere driften af musik- og filmtjenesten iTunes Store og App Store, hvor brugere af Apple-produkter kan hente programmer.

Borgmester Torsten Nielsen (K) fortalte på mandagens pressemøde, at det var den bedste dag i Viborgs historie, og at det nye datacenter vil skabe 300 nye arbejdspladser. Men det er ikke kun på selve datacentret, at Viborg kan se frem til nye arbejdspladser.

- Der vil blive skabt en masse følgeindustri i kølvandet på sådan en investering. Man kan sammenligne det med lufthavnene, hvor man har fundet ud af, at der er rigtig mange, som lever af, at lufthavnene ligger placeret, som de gør, siger Mogens Dilling-Hansen.

Han vurderer også, at det er god signalværdi for Viborg, at Apple åbner det nye center i kommunen.

- Hvis man ser på den lidt længere bane, så er det her et godt rygstød til Foulum og Viborg. Det er en masse videnstunge arbejdspladser, man skaber, og det kan sende et signal til unge mennesker om, at der kan være en fremtid her, siger Mogens Dilling-Hansen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.