Ekspert: Brøndby er på sammenbruddets rand

Brøndby IF, som tirsdag fyrede direktøren, er på randen af økonomisk sammenbrud, vurderer ekspert.

Ekspert: Brøndby er på sammenbruddets rand

Brøndbys fyring af direktør Jan Lockhart tirsdag er blot endnu en understregning af, at superligaklubben er i dyb, dyb krise.

Det mener fodbold- og kommunikationsekspert Fernando Olsen, som vurderer, at klubbens økonomiske problemer er eskaleret til et punkt, hvor det hele kan bryde sammen når som helst.

- Lige nu står de i en sammenbrudssituation. Du kan godt trække et underskud længe, hvis du har likviditet. Men hvis du ikke har likviditet, så bryder det sammen, siger Fernando Olsen.

- Hvis Kasi-Jesper (tidligere sponsor) trækker sine betalinger, så mangler man likviditet, og hvis man ikke kan gå i banken, hvilket klubben næppe kan, så er der kun et sted at hente penge for en børsnoteret virksomhed.

- Det er at lave en aktieemission. Den tager tid, og den er heller ikke sandsynlig. Hvem skal investere 50-100 millioner i Brøndby, når klubben ikke har tillid i markedet?

Da Jesper "Kasi" Nielsen forlod Brøndby som hovedsponsor for to år siden, forpligtede han sig til - over en periode - at betale et større millionbeløb årligt, indtil klubben fandt en ny sponsor.

Der er en kun én løsning på problemet, mener fodboldeksperten. Brøndby må tage et endeligt opgør med aktiestrukturen, der giver den reelle magt til klubbens amatørafdeling.

- Den klub skal sælges nu, hvis det ikke er for sent. For der er nogle faktorer nu, der gør, at for dem, der måske var interesserede for et år siden, de er måske ikke interesserede nu. Klubben er virkelig kørt ned.

- Det er ikke én mand, der har kørt det i sænk. Det er kun den ene faktor. Den anden faktor er, at du ikke kan drive en fodboldvirksomhed, hvis du ikke præsterer på banen. Det er umuligt, siger Fernando Olsen.

/ritzau/