Ekspert: Dårlig timing af The Usual Suspects hos S

Kommentator Lotte Hansen vurderer, at kritik af regeringens finanspolitik kommer fra de sædvanlige S-aktører.

Ekspert: Dårlig timing af The Usual Suspects hos S

Statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) forhåbninger om en behagelig sommerferie uden uro kan ende med at blive skudt i sænk af hendes eget bagland.

For socialdemokratiske veteraner som Mogens Lykketoft og Knud Heinesen samt transportordfører Rasmus Prehn og andre S-folketingsmedlemmer har offentlig kritiseret regeringen for at ignorere de økonomiske vismænds råd om at løsne de økonomiske tøjler i finanspolitikken.

Den kritik er usædvanligt dårlig timet, mener politisk kommentator Lotte Hansen.

- Set fra ledelsens synspunkt er det ikke optimalt. For Helle Thorning-Schmidt kunne godt lige have brugt et par uger mere til at sole sig i dagpengeløsningen, for den var - set med strategiske briller - et mesterstykke.

- At der nu så kort tid efter, at man har hældt mange penge i en dagpengesag, kommer nye krav fra egne rækker, er selvfølgelig det sidste, den socialdemokratiske ledelse mangler, slår Lotte Hansen fast.

Hun understreger dog, at luften siver lidt ud af sagen, når man tager kritikkens afsendere i betragtning.

- Man kan sige, at det er "The Usual Suspects", der kommer ud nu. Det er ikke nogle folk, der før har været bange at lave lidt ballade. Rasmus Prehn har længe været persona non grata i de socialdemokratiske kaffeklubber.

Lotte Hansen beskriver samtidig Mogens Lykketoft som en "socialdemokratisk fritænker" som ikke længere bakker loyalt op om ledelsen. Eksempelvis var han tidligere udtrykt uenighed med regeringens plan om at forlænge danskernes arbejdsdag.

- Så længe, at det er isoleret til disse personer, så ville jeg sove nogenlunde roligt, hvis jeg var Helle Thorning-Schmidt. Men det bliver et problem, hvis det breder sig, siger Lotte Hansen.

Regeringen bør ifølge vismændene i Det Økonomiske Råd lempe finanspolitikken næste år og i 2015 med 10-12 milliarder kroner.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.