Ekspert: Danmark skal håbe på Eriksen mod Portugal

TV2 Sport-eksperten Morten Bisgaard er imponeret af Riza Durmisis præstation i 0-0-skuffelsen i Armenien.

Det var en sløj omgang set med danske øjne, da Danmarks fodboldlandshold mandag aften spillede 0-0 ude mod Armenien i EM-kvalifikationen.

Danmark kan dermed ikke selv afgøre, om holdet slutter på en af de to øverste pladser i gruppe I, der giver direkte adgang til EM-slutrunden i Frankrig næste år.

Ifølge TV2 Sports fodboldekspert, Morten Bisgaard, skal man dog passe på med at lægge et alt for negativt syn på landsholdets EM-muligheder, selvom Danmark har skuffet med to målløse kampe inden for få dage.

- Det vil være lidt forhastet at smide alt på gulvet, fordi holdet spillede denne dårlige kamp.

- Jeg synes, at kampen mod Albanien (0-0 hjemme fredag i sidste uge) var god, og kampen mod Serbien (2-0 hjemme i juni) var rigtig god, siger han.

Danmark manglede Christian Eriksen mod både Albanien og Armenien. Den knæskadede offensivspiller fra Tottenham kan håbe på at komme med i holdets sidste EM-kvalifikationskamp, der bliver spillet den 10. oktober ude mod Portugal.

- Nu skal vi håbe på at få Christian Eriksen tilbage. Han kommer altid med en stabil indsats og et meget højt bundniveau. Michael Krohn-Dehli var en af dem, der skuffede allermest, og jeg tror ikke, at Eriksen havde haft så dårlig en dag.

- Desuden er han altid en trussel på dødbolde. Christian Eriksen er en holdspiller, der altid viser sig, og det var lidt det, holdet manglede mod Armenien, modet til at vise sig for hinanden, så man kunne holde spillet kørende og blive rigtigt farlige.

- Men Christian Eriksen er ikke Lionel Messi, Danmark burde selvfølgelig kunne vinde sådan en kamp, siger Morten Bisgaard.

TV2 Sport-eksperten mener, at den korte restitutionstid mellem de to kampe mod Albanien og Armenien kan have ramt landsholdet, da holdet mødte Armenien i varmen i Jerevan.

Det gælder ifølge Morten Bisgaard spillere som Daniel Agger, Pierre-Emile Højbjerg og Nicklas Bendtner, som af forskellige årsager ikke har spillet meget i denne sæson.

På positivsiden noterer fodboldeksperten sig, at unge Riza Durmisi gjorde det godt mod Albanien og Armenien.

- Vi har fået en ny venstreback i regnestykket. Riza gjorde det imponerende. Det var ikke perfekt, men tæt på, og han var næsten vores bedste mand samlet set.

- Nu skal vi håbe, at Pierre-Emile Højbjerg og Nicklas Bendtner får spilletid i deres klubber, og at Pione Sisto kommer i omdrejninger. Så er der efterhånden en del at tage af, det er ikke helt skidt.

- Mod Portugal er Danmark ikke favorit, og det passer måske ret godt til holdet. Det kan også være, at portugiserne vil eksperimentere lidt, siger Morten Bisgaard.

Portugal fører gruppen med 15 point for seks kampe, mens Danmark er nummer to med 12 point for syv kampe.

Albanien ligger med 11 point for seks kampe lige nu på den tredjeplads, der som minimum udløser playoff-kampe mod en anden gruppetreer om en EM-billet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.