Ekspert: Dansk medaljehøst overgår alt andet

Aldrig før har danske atleter præsteret på så højt niveau, vurderer analyse- og forskningschef

Nordjyske Mie Ø. Nielsen (tv.) har været med til at sikre et historisk OL-resultat. Arkivfoto: Henrik Bo

Nordjyske Mie Ø. Nielsen (tv.) har været med til at sikre et historisk OL-resultat. Arkivfoto: Henrik Bo

RIO DE JANEIRO: - Det er det bedste OL nogensinde, og det er et udtryk for et historisk højt konkurrenceniveau blandt danske elitesportsudøvere.

Rasmus K. Storm, der er analyse- og forskningschef ved Idrættens Analyseinstitut tøver ikke med at kalde legene i Brasilien for et historisk succesfuldt et af slagsen.

Dagen før afslutningen i Rio de Janeiro er den danske delegation sikker på mindst 15 medaljer i sportstaskerne tilbage til Danmark.

Lige efter krigen

Det er det højeste antal i 68 år, men selv om Danmark ikke slår de tyve danske podiepladser fra 1948, så overgår præstationen stadig alt andet, mener Rasmus K. Storm.

- Man kan ikke sammenligne 1948, fordi det var lige efter krigen, som Danmark var sluppet nådigt igennem, mens andre store nationer var sat tilbage efter en opslidende verdenskrig, og nogle nationer stillede slet ikke op, siger han.

På Idrættens Analyseinstitut spåede man forud for legene en god medaljehøst baseret på antallet af vundne medaljer og top-otte-placeringer de seneste tre år.

Gradvist blevet forbedret

Men at danske atleter har været på podiet 15 gange kommer alligevel bag på Rasmus K. Storm.

- Vi vidste godt, at den danske konkurrenceevne er blevet gradvist forbedret de seneste år, men vi er alligevel overrasket over, at vi ser så markant en forøgelse af, hvad Team Danmark og DIF (Danmarks Idrætsforbund, red.) havde som målsætning.

Den officielle målsætning forud for legene lød på 10 medaljer.

Mere kynisk tilgang

Rasmus K. Storm forklarer, at den danske OL-præstation blandt andet er et resultat af, at Team Danmark har fokuseret mere på de sportsgrene, hvor chancen for medaljer er størst.

- Man kan godt kalde det et resultat af en mere kynisk tilgang, hvor man kigger på, hvem der har medaljechancer og siger, at det er det, man er sat i verden for, siger Rasmus K. Storm.

- Man er blevet mere fokuseret, og det blev der lagt op til allerede under Fogh-regeringen, hvor man sagde, at det var vigtigt, at Team Danmark fokuserede mere på medaljer.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.