Ekspert: DBU tager imageproblem alvorligt

Den nye ledelse taler ikke kun om at ændre sit image, men handler også på det, mener brandingekspert

Kenneth Cortsen roser den nye ledelse i DBU. Arkivfoto: Lars Pauli

Kenneth Cortsen roser den nye ledelse i DBU. Arkivfoto: Lars Pauli

LØGSTØR:Dansk Boldspil-Union (DBU) er ifølge brandingekspert Kenneth Cortsen, der i flere år har været træner og spiller i Løgstør IF, godt i gang med at ændre forbundets image til det bedre.

DBU er tidligere blevet beskyldt for at være konservativ og lukket, mens landsholdet har haft svært ved at sælge billetter. Nu er stilen lagt om med de nye ledere, formand Jesper Møller og direktør Claus Bretton-Meyer, i spidsen.

- DBU har med rette været udskældt, siger Kenneth Cortsen.

Kommunikerer i øjenhøjde

- Flere imageundersøgelser har vist, at DBU mest har appelleret til mænd over 50 år. Det er ikke optimalt for DBU, der gerne skulle appellere til fremtidens fans.

- Nu har man meldt ud, at man vil kommunikere i øjenhøjde med folket, man har lanceret en ny fanstrategi, og man har ændret på kommunikationsfronten med fyringen af Lars Berendt.

- Tidligere har man talt om at ændre sit image, men nu lader det til, at ordene bliver fulgt op med handling, siger Kenneth Cortsen.

Åbne for ønsker

DBU’s største indtægtskilde er A-landsholdet, der i 2013 missede kvalifikationen til sommerens VM. Landsholdet har de senere år mistet lidt af sit tag i publikum med tomme sæder i Parken, men det kan en ny fanstrategi måske rette op på.

Billetterne er tidligere blevet beskyldt for at være alt for dyre, men onsdag meldte DBU ud, at man sænker priserne til landsholdets kampe for at få tilskuere på tribunerne.

- Det er vigtigt at være åbne for fans’enes ønsker, og fans vil involveres mere end tidligere. Det er fans’ene, der er med til at drive forretningen, når alt kommer til alt, for de er med til at gøre det hele interessant for sponsorer og medier, siger Kenneth Cortsen, der mener, at det har knebet med viljen i DBU tidligere.

Et skridt frem

- Man har meldt ud, at man ville gøre noget, men så har man måske bagefter forbudt landsholdet at bruge Twitter. Så er det tom snak og et skridt frem og to tilbage, siger brandingeksperten med henvisning til EM-slutrunden i 2012.

- Det er ikke for sjov, at der har været utilfredshed med, hvordan DBU har håndteret nogle sager. Det er måske heller ikke tilfældigt, at Danske Bank er sprunget fra som sponsor, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.