Danmark

Ekspert dømmer Pokémon Go til at blive en langvarig succes

Ifølge en spilunderviser er Pokémon Go en hobby med langt livspotentiale. Men kopier vil hurtigt komme til.

Customers look at goods of Pokemon at a shop in Tokyo Foto: Reuters/Toru Hanai

Customers look at goods of Pokemon at a shop in Tokyo Foto: Reuters/Toru Hanai

Hører man til dem, der er trætte af at høre om monsterspillet Pokémon, må man væbne sig med tålmodighed.

For ifølge lederen af linjen for spiludvikling på Vallekilde Højskole, Thomas Vigild, er spillet nemlig så gennemtænkt, at det har en lang levetid.

- Spillet er enormt godt designet på godt og ondt til at få folk til at blive ved med at spille det. Hvis de er lige så gode til at opdatere spillet, som de har været til at designe det, så tror jeg, det holder ved, siger han.

Spillet, der på verdensplan hurtigt fik flere brugere end Twitter, har fået stor omtale, blandt andet fordi spillet tvinger sine brugere til at gå rundt med deres telefoner i jagten på monstrene i spillet.

Men det er faktisk ikke første gang, at et spil bruger telefonens GPS på sådan vis.

- Det er set før. Google har også lavet et spil, der hed Ingress, som var meget mere mørkt og mere voksenpræget, som byggede på en del af det samme.

- Men det her er det første spil, der gør det meget enkelt og meget tilgængeligt for både børn og voksne, siger Thomas Vigild.

Han mener, at Pokémon Go er lykkedes, blandt andet fordi at mange kender seriens figurer og dens historie fra deres barndom. En historie, spiludviklerne har været dygtige til at integrere med virkeligheden.

- Man har den her virkelige verden, og så har man det her spillag, man ligger over den virkelige verden. Skiftet mellem de to parallelverdener, tror jeg, er meget tiltrækkende for både børn og voksne, siger Thomas Vigild.

Samtidig er spillet udviklet til en telefon, ikke en konsol, hvilket gør det nemt tilgængeligt.

Ifølge Thomas Vigild er der også grund til at se med positive briller på spillet, fordi det skaber et nyt fællesskab for spillerne.

- I stedet for at se det som et spil, er det mere et fænomen og en hobby. Jeg tror kun, vi har set starten. Jeg tror sagtens, det kan blive større, siger han.

Han forudser, at der vil komme fremtidige opdateringer til spillet, der vil forlænge dets levetid og gøre universet endnu mere udbygget.

Men andre vil også forsøge at gøre udvikleren Nintendo kunsten efter.

- Jeg tror, der kommer en bølge nu. For nu har folk set, at det kan lykkedes, og så kan man hurtigt lave nogle spin-off spil. Vi vil se rigtig mange dårlige spil, men jeg håber også, at når den bølge har lagt sig, at vi vil se nogle mere seriøse spil, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.