Ekspert: Frankrig kan forsinke USA's militæraktion

Når Frankrigs præsident Hollande siger, han afventer FN's rapport, kan det få USA til at udsætte Syrien-angreb

Udland 6. september 2013 22:21 - Opdateret 6. september 2013 22:22

Ekspert: Frankrig kan forsinke USA's militæraktion

Der har længe stået fast, at Obama-administrationen er klar til at indlede en militæraktion mod Syrien, men spørgsmålet har været, hvem der mere ville gøre amerikanerne følgeskab i aktionen.

Nu har den franske præsident Hollande meldt ud, at Frankrig afventer FN-inspektørernes rapport og den afstemning, der kommer i den amerikanske kongres.

Den franske udmelding kan få amerikanerne til at tøve med et angreb, vurderer Helle Malmvig, der er seniorforsker ved Dansk Institut for Internationale Studier og ekspert i sikkerhedspolitik i Mellemøst-området.

- Den franske udmelding trækker en forestående krig lidt i hver sin retning. Jeg tror ikke Obama-administrationen er begejstrede, hvis amerikanerne hverken har Frankrig eller Storbritannien med.

- Så kan det være, de også selv vil afvente FN-inspektørernes rapport, siger Helle Malmvig til Ritzau.

Hun påpeger, at det er svært at forudse næste skridt i konflikten, fordi al erfaring viser, at holdningerne svinger fra dag til dag.

- Det, der har været gældende for Syrien-konflikten, er, at den har ændret sig fra dag til dag over de sidste par uger, så man skal passe på alt for bombastiske fortolkninger.

- Men der er ikke tvivl om, at man ønsker at lave et angreb på Syrien, det er mere spørgsmålet, hvor omfattende det bliver, siger Helle Malmvig.

Det overrasker imidlertid ikke seniorforskeren, at man ikke mødte stor krigsopbakning på G20-topmødet blandt Brik-landene og flere europæiske stater.

Obama forventer, at han får opbakning i kongressen. Det er en af grundene til, at han vil gå ud og forklare befolkningen i en tale, hvorfor man er på vej til at gå ind i en krig, vurderer seniorforskeren.

Obama holder tale for amerikanerne på tirsdag, men det vides endnu ikke, hvornår der er afstemning i kongressen.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...