Ekspert hos Nets: Tys-tys-kildes adfærd var anormal

Efter afsløringen af Se og Hør-skandalen nedsatte Nets et efterforskningsteam for at finde hemmelig kilde.

Se og Hør sagen. Foto: Scanpix/Liselotte Sabroe

Se og Hør sagen. Foto: Scanpix/Liselotte Sabroe

Udgivelsen af romanen "Livet, det forbandede" skabte tilbage i 2014 nervøsitet hos kreditkortoperatøren Nets.

I bogen beskrev en tidligere Se og Hør-journalist, hvordan en it-operatør gennem sit arbejde for Nets gennem flere år havde forsynet ugebladet med oplysninger om kendtes brug af kreditkort.

Sagen, der siden er blevet kaldt danmarkshistoriens største medieskandale, var ligeledes en skandale for Nets.

I Retten i Glostrup fortæller en sikkerhedsrådgiver fra selskabet mandag, hvordan et efterforskningsteam blev nedsat i jagten på det brodne kar.

- Vi starter den her efterforskning og bruger de ledetråde, som vi får i medierne. Det var med til at snævre feltet ind. Ret hurtigt står vi med to individer, siger sikkerhedsrådgiveren.

Et af disse individer var en 47-årig it-operatør, der i dag er tiltalt i den såkaldte Se og Hør-sag. Det var da også hans adfærd, der umiddelbart virkede mistænkelig, fortæller sikkerhedsrådgiveren.

Blandt andet nulstillede it-operatøren påfaldende ofte kollegers adgangskoder, selv om de ikke forinden havde haft problemer med at logge ind.

- Det var en anormal aktivitet for nulstillinger, siger sikkerhedsrådgiveren.

Ifølge anklagemyndigheden skal manden - den såkaldte tys-tys-kilde - mindst 31 gange uberettiget have nulstillet kollegers adgangskoder.

Efterfølgende skal han have brugt deres konti til at granske kendte og kongeliges brug af kreditkort, inden han solgte oplysningerne til Se og Hør for mindst 430.000 kroner.

Ifølge forsvarsadvokat Michael Juul Eriksen erkender den tiltalte samarbejdet med det kontroversielle ugeblad. Men han nægter sig skyldig i de påståede overtrædelser af straffelovens paragraffer om bestikkelse og hacking.

Foreløbig har it-operatøren afvist at udtale sig i retten. Derfor er det ikke klart, præcist hvorfor han nægter sig skyldig.

Tidligere har hans forsvarer dog erklæret, at der efter hans opfattelse slet ikke er sket noget kriminelt.

- Hvis du har adgang til oplysninger fra dit arbejde, er det ikke hacking at videregive de oplysninger, lød det 6. juli fra Michael Juul Eriksen.

Mandagens retsmøde er det niende i Se og Hør-sagen, hvor tre tidligere chefredaktører og to journalister ud over tys-tys-kilden er tiltalt. Også de nægter sig skyldige.

Dommen ventes i slutningen af november.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.