Danmark

Ekspert: København har mest at byde på for Eurovision

Knap nok har den sidste strofe lydt fra Malmø, før danske byer melder sig som værter til næste års musikfest.

Ekspert: København har mest at byde på for Eurovision

Efter Emmelie de Forests sejr i det europæiske melodi grand prix, melder de første kandidater sig på banen som værtsby til næste år, når den store musikbegivenhed skal holdes på dansk jord.

Men det er ikke alle byer, der er lige egnede til at holde et melodi grand prix med alt hvad følger. Det mener lektor Fabian Holt, der forsker i blandt andet musik og populærkultur på Roskilde Universitet.

- Jeg har svært ved at se, hvad mange tusinde gæster fra udlandet skal lave i Herning. Der skal være noget for eksempelvis de internationale medier - og i København er der noget for enhver, siger Fabian Holt.

- For en publikums og medievinkel vil det eneste rigtige være at lægge det i København. Der skal være noget arkitektur at se på, nogle museer, man kan besøge, gode restauranter og hoteller, siger han.

I Herning har byens borgmester Lars Krarup (V) allerede lagt billet ind på værtsskabet. Og flere andre jyske byer kan være oplagte kandidater. Men Holt peger på, at der skal være plads til de mange gæster - så en by som Horsens kan være for lille.

- Umiddelbart tænker jeg, at Herning også lidt har det problem. De har Boxen, og de har også vist, at de har været i stand til at gennemføre meget store arrangementer - eksempelvis Giro d'Italien med 500.000 tilskuere, siger lektoren.

- Men hvad skal de international medier lave i Herning? Ud fra et internationalt publikums perspektiv og alle de turister og den internationale presse, så peger pilene på København, hvor der vil være størst chance for at løfte det, påpeger Fabien Holt.

I Sverige havde man valgt at holde grandprixet i Malmø og ikke i Stockholm. Men selv om Herning og Malmø ligner hinanden i størrelse, er der dog forskel:

- Malmø ligger kun halv times togkørsel fra København. I Herning har man ikke de samme muligheder, siger lektoren.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.