Ekspert: Lokalplan for campingplads er ulovlig

Lokalplanforslag for sommerhusbyggeri på Saltum Strand Camping stiller krav om udlejning - men det må den ikke

Dorte Geertsen
Byggeriet af sommerhuse på Saltum Strand Camping kræver formentlig en ny lokalplan. Erhvervsstyrelsen er ikke tilfreds med den, der har været i høring. Arkivfoto: Kurt Bering
Saltum 12. august 2018 09:55

JAMMERBUGT: Lokalplanforslaget, der skal give Saltum Strand Camping mulighed for at bygge sommerhuse, er ulovligt. Det fremgår af Erhvervsstyrelsens høringssvar.

Problemet er ifølge styrelsen, at der i lokalplanen står, at "feriehusene skal sælges til private investorer med udlejningspligt". Dermed pålægger lokalplanen de fremtidige ejere af sommerhusene at udleje deres huse i et eller andet omfang, og det må en lokalplan ikke.

- Lokalplaner må ikke pålægge nogen en handlepligt - i dette tilfælde en pligt til at udleje sit sommerhus, siger advokat og specialist i planlovgivning Gert Lund fra Aarhus.

- Man kan ikke bruge kommunen til at håndhæve udlejningsforpligtelsen. Den skal campingpladsen selv håndhæve, fastslår han.

Formanden for teknik- og miljøudvalget i Jammerbugt Kommune, Jens Chr. Golding (S) oplyser, at forvaltningen vil kigge på de indkomne høringssvar - herunder Erhvervsstyrelsens - efter sommerferien.

- Hvis styrelsen har tolket noget i lokalplanforslaget, som vi ikke har ment, skal vi selvfølgelig have det rettet til, siger han.

Inden forslaget blev sendt ud i fire ugers høring 1. juni, var det blevet politisk behandlet i teknik- og miljøudvalget, i økonomiudvalget og i kommunalbestyrelsen.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Nordjyske Plus

Henter artikler...