Udland

Ekspert: Microsoft kan godt udfordre Apple

Microsofts nye tablet kaldet Surface kan med tiden godt blive en konkurrent til Apples Ipad, mener IT-ekspert.

Ekspert: Microsoft kan godt udfordre Apple

Apple har med iPad'en hidtil siddet tungt og trygt på markedet for såkaldte tablets, men nu skal firmaet til at se sig over skulderen.

Softwaregiganten Microsoft er snart klar med Surface, og den kan udfordre Apples storsællert. Det vurderer chefanalytiker ved IT-analysebureauet IDC, Anders Elbak.

- De vipper nok ikke Apple af pinden som det første, men jeg tror godt, at de kan blive en betydelig konkurrent og Apple-udfordrer på tablet-markedet, siger han.

Surface er ifølge Microsoft-chef, Steve Ballmer, oplagt som både arbejdsredskab og underholdning, og Elbak forklarer, at noget af det, der adskiller Surface fra andre tablets, er dens touch cover - et tastatur der er indbygget i coveret.

- Derudover sender de deres tablet ud i to versioner: en, der er direkte konkurrent til Apples tablet, og en, der er lidt tykkere og tungere i modellen, som er en konkurrent til de såkaldte ultrabooks (mindre og lettere bærbare computere, red.), uddyber han.

Han mener, at Microsoft vil ind på markedet nu, fordi de stadig er stærke på PC-siden, hvor der ingen vækst er for tiden, men ikke er repræsenteret der, hvor der virkelig er vækst, nemlig på markedet for tablets og smartphones.

- Desuden kommer de med Windows 8 til efteråret, og det skal gerne kunne køre på tablets, så med Surface har de lavet en hardware-platform til det, tilføjer han.

Elbak tror, at vi i fremtiden vil se mere til softwaregiganten. Han fremhæver blandt andet Microsofts samarbejde med boggiganten Barnes & Noble og dermed en mulig fremtid for endnu et surfaceprodukt, der skal konkurrere med andre e-boglæsere på markedet.

- Det her er ikke et sidste desperat forsøg på at vinde markedsandel. De skal nok blive ved med at levere noget anderledes. Vi vil se meget mere fra Microsoft - om deres tablet bliver en succes eller ej.

Surface blev præsenteret i Los Angeles mandag. Det er Microsofts første lancering af en tablet, og de kommer i hård konkurrence med Apple, som i 2011 sad på 62 procent af markedet for tablets.

Surface lander i butikker samtidig med, at Windows 8 kommer til salg.

/ritzau/