Ekspert: Milliardtal om ejendomsklager er rent gætværk

Skøn om, at klager over ejendomsvurderinger kan koste statskassen 16 milliarder kroner, bygger på avisartikel.

15. november 2014 05:33 - Opdateret 15. november 2014 05:34

Skønnet om, at bunker af klager over ejendomsvurderinger kan koste statskassen næsten 16 milliarder kroner, er baseret på en meningsmåling i en avis.

Bo Sandemann Rasmussen, professor i økonomi ved Aarhus Universitet, mener, at grundlaget for beregningen er useriøs og betegner skønnet som "gætværk" ifølge Berlingske.

Avisen omtalte fredag et notat fra Skatteministeriet og Finansministeriet, som viste, at de forventede mange klager kunne udløse en regning på 1,5 milliarder årligt i en periode på 10 år.

Ifølge notatet ventes 850.000 personer at klage over deres boligs vurdering allerede i 2018, og det bliver derfor konkluderet, at der er behov for at se på, om man kan nedbringe antallet af klager.

Nu viser det sig, at det skønnede antal klager er beregnet ud fra en meningsmåling fra Megafon. Målingen blev bragt i Politiken sidste år. Her svarer hver fjerde ud af 530 boligejere, at de vil klage over deres ejendomsvurdering. Skatteministeriet kalkulerer derfor med, at en fjerdedel af samtlige boligejere vil klage.

Bo Sandemann Rasmussen undrer sig over, at ministeriet overhovedet bruger målingen.

- Det er så tæt på gætværk, som det kan være, fordi man ikke kender grundlaget og ikke ved, om det er validt nok til at foretage den type beregninger. Det er lige før, at man kunne have lagt et hvilken som helst gæt ind og sige, at det var et dækkende bud på, hvor mange der ender med at ville klage, siger han til Berlingske.

Skatteministeriet forklarer i et skriftligt svar over for avisen beregningerne med, at det af notatet fremgår, at der er tale om et "regneeksempel".

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...