Ekspert: Nu er det baglandet mod ministrene

Minister-SF mod baglands-SF, vurderer ekspert.

Ekspert: Nu er det baglandet mod ministrene

Når Aage Frandsen peger på Annette Vilhelmsen som ny formand for SF, tegner det et endnu klarere billede af, at det er en kamp mellem minister-SF og baglands-SF.

Det siger politisk journalist på Weekendavisen, Hans Mortensen, der er forfatter til en bog om partiet.

Og han ser Aage Frandsens stemme som vigtig for Annette Vilhelmsen.

- Selvom Aage Frandsen har forladt aktiv politik, mener nogen, at han repræsenterer en fast og sikker stemme, som står for noget klassisk SF og den sande sjæl. Derfor er han en vigtig og ret tung støtte, når man kigger på SF's bagland, siger Hans Mortensen.

Annette Vilhelms plan er ifølge Hans Mortensen også klar.

Formandskandidatens støtter arbejder meget bevidst på at tegne et klart billede af, at det netop er minister-SF og baglands-SF i kampen om formandsposten, lyder det.

- Mens krag var designet af Søvndal og hans støtter til at skulle overtage, skal Annette Vilhelmsen finde en platform - og det er at repræsentere bagholdet imod det vældigt stærke ministerhold.

Mange har ytret utilfredshed med regeringsprojektet, at SF er blevet for topstyret, og den diskuterende kultur er gået tabt - og de ser en mulighed for at få det tilbage gennem Annette Vilhelmsen.

- Hun kommer til at blive svaret på en frustrationsfølelse, som mange i SF har haft, mener Hans Mortensen.

Han peger på, at flere i folketingsgruppen har tidligere meldt ud, at de støtter Annette Vilhelmsen. Omvendt har blandt andre klima- og energiordfører Steen Gade samt hele ministerholdet ifølge Information meldt ud til fordel for Astrid Krag.

Foreløbig er det dog kun miljøminister Ida Auken, der som den eneste minister er stået frem.

- Almindelige medlemmer er formodentlig usikre på, hvad den ene eller den anden formand betyder for SF. At sådan nogle stærke og tunge SF-folk går ud og støtter, er ligesom en vejledning. Hvis støtten fylder i SF, giver det et stempel af troværdighed.

Hans Mortensen peger på, at mange venter med at give deres støtte, før fristen for at stille op udløber fredag.

Derfor vil man de næste dage se flere, der står frem og peger på sin favorit.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.