Ekspert om NFL: En brandingkatastrofe

NFL er blevet enige med ligaens dommere om en ny aftale. Men sagen har nået at gøre ondt på ligaens brand.

Ekspert om NFL: En brandingkatastrofe

En byge af kontroversielle kendelser har haglet ned over de tre første runder af NFL-sæsonen.

En konflikt om pensionsordninger har fået de normale dommere til at strejke, og i stedet er kampene blevet ledet af reservedommere fra lavere rækker med masser af fejl til følge.

Natten til torsdag fandt NFL og dommerne sammen en ny otteårig aftale. Men ifølge Viasat-kommentator Henrik Levysohn er skaden sket for den amerikanske yndlingssport.

- Det har været en brandingkatastrofe for NFL. Det har vist noget magtarrogance, at man i første spillerunde kunne se, at det her ikke var godt. Og i anden runde løb lortet fuldstændigt af sporet. Men man holdt alligevel fast.

- Den magtarrogance har været enormt skadelig, for fansene gider ikke holdes for nar, siger Henrik Levysohn.

- Det er et kompliceret spil, men når selv fansene kan se, at de kald, der bliver lavet ude på banen, er decideret forkerte, så bliver det en farce, siger han.

Konflikten kulminerede, da Green Bay Packers mandag nat tabte til Seattle Seahawks som følge af en klar fejldom i kampens sidste sekvens.

- De ville have vundet kampen, hvis de rigtige dommere havde været der. Og de spiller i en division, hvor det sagtens kan være en enkelt kamp, der afgør, om de kommer i slutspillet eller ej, siger Henrik Levysohn.

- Så man var nået til en situation, hvor det ikke længere var noget, der truede hastigheden og måden, spillet blev afviklet på. Der var noget, der havde direkte konsekvens for resultatet af kampene.

- Derfor havde NFL simpelthen intet andet valg end at få det her på plads, siger Henrik Levysohn.

Den nye aftale mellem NFL og dommerne indebærer, at dommernes gennemsnitsløn stiger fra 149.000 dollar (cirka 865.000 kroner) årligt i 2011 til 173.000 (1.000.000 kroner) i denne sæson.

De rigtige dommere returnerer natten til fredag, hvor Baltimore Ravens møder Cleveland Browns.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.