Ekspert: Real Madrid topper på det rigtige tidspunkt

Martin Jørgensen er imponeret over Real Madrids topniveau, men han er også bekymret for holdets bundniveau.

Real Madrid-spillerne ses her under den afsluttende træning før tirsdagens semifinale mod Bayern München. Foto: Scanpix/Gabriel Bouys

Real Madrid-spillerne ses her under den afsluttende træning før tirsdagens semifinale mod Bayern München. Foto: Scanpix/Gabriel Bouys

Real Madrid har fordel af en 2-1-føring fra udekampen mod Bayern München, inden de hold møder hinanden tirsdag aften i Champions League-semifinalernes returkamp i Spaniens hovedstad.

De seneste to års vindere kan derfor skimte et titelhattrick i den mest prestigefyldte klubturnering.

Zinedine Zidane og spillerne har udviklet en særlig kynisme, som indfinder sig på det rigtige tidspunkt af sæsonen, mener tidligere professionel fodboldspiller Martin Jørgensen, der er fodboldekspert hos Viasat.

- Real Madrid er rigtigt gode til knald- eller faldrunderne. Det er ikke sådan, at de spiller prangende fodbold og har været specielt meget bedre end de andre hold, men Real Madrid har bare nogle spillere med højere kvalitet.

- Den kvalitet formår spillerne at hive frem i de situationer, hvor der er brug for den. Her tænker jeg specielt på Ronaldo, der har været enestående i stort set samtlige Champions League-kampe i foråret.

- Da han så endelig ikke scorede i udekampen mod Bayern München, jamen så var det ikke nødvendigt, for så var der bare to holdkammerater, der scorede i stedet, siger Martin Jørgensen.

Men selv om Real Madrid gentagne gange har vist storspil i Europa, viser holdet også med jævne mellemrum det modsatte på både den internationale og nationale scene.

Ud over en række pointtab til hold som Espanyol, Girona og Levante i den spanske liga i denne sæson, har Real Madrid også vist svaghedstegn i Champions League.

Derfor er Real Madrid sin egen værste fjende, mener Martin Jørgensen.

- De tabte 1-3 til Juventus på hjemmebane og var tæt på at skulle i forlænget spilletid. Sidste år tabte de til Bayern München og kom kun videre med lidt dommerhjælp.

- Så det kan sagtens lade sig gøre, at Bayern München vinder på Bernabeu og går videre. Større er forskellen på holdene heller ikke, siger Martin Jørgensen.

Også Real Madrid-træner Zinedine Zidane lægger vægt på, at man trods sejren i München ikke må tage avancement for givet.

- Jeg ved ikke, hvor stor fordelen er efter den første kamp. Vi ved alle, hvad der skete mod Juventus for nylig og mod Bayern München sidste år, siger Zinedine Zidane.

Kampen i Madrid begynder klokken 20.45.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.