Ekspert: Skattesmæk gør Dong mindre værd for investorer

Staten er tvunget til at sælge mere ud af Dong for at skaffe nødvendig kapital, vurderer ekspert.

Ekspert: Skattesmæk gør Dong mindre værd for investorer

Den danske stat må sælge mere ud af Dong for at få en ny nødvendig kapitalindsprøjtning i milliardklassen.

Det mener virksomhedsobligationsanalytiker og Dong-ekspert i Jyske Bank, Jens Houe Thomsen, efter at regeringen i sit udspil til en ny togfond vil beskatte det statsejede energiselskab med 60 procent i stedet for 40 for at udvinde gas og olie i Nordsøen.

- Den værdiforringelse som højere skat medfører, vil kunne ses i den pris, man kan få for Dong, siger Jens Houe Thomsen og fortsætter:

- Man kommer til at aflevere en større del af Dong for at få et givet beløb. Hvis det er en milliard, man skal have, skal man aflevere en større del af Dong for at opnå den milliard fra investorerne, siger han.

Jens Houe Thomsen vil ikke gætte på, hvor meget mindre værd Dong vil blive som følge af skattestigningen. Men det vil få en betydning, slår han fast.

- Det gør ikke Dong mere værd, hvis skattevæsnet tager en større del af overskuddet, siger Jens Houe Thomsen.

Dong præsenterede tidligere på ugen et underskud på fire milliarder kroner i årsregnskabet for 2012. Det har skabt et akut behov for en kapitalindsprøjtning på seks-otte milliarder kroner og pustet liv i debatten om privatisering af energiselskabet.

Trods det blodrøde regnskab hos det statsejede energiselskab, holder regeringen og VKO liv i planerne om en børsnotering. Jens Houe Thomsen vurderer, at en børsnotering tidligst vil ske i 2015.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.