Ekspert: Venstrefløjen er taget på sengen af Folkemødet

Den yderste venstrefløj aftaler lige nu strategi for modsvar til højrefløjens deltagelse på Folkemøde.

Lige nu bliver der sandsynligvis holdt rådsmøder på den socialistiske venstrefløj for at finde den rette grimasse, efter en række personligheder på den yderste højrefløj har meldt deres ankomst på dette års Folkemøde på Bornholm.

- Jeg kunne forestille mig, at der er mange i dag, der snakker med hinanden og ringer rundt, siger lektor og ekspert i protestbevægelser fra Københavns Universitet, Rene Karpantschof, til Ritzau.

Han har har stor indsigt i det aktivistiske venstrefløjsmiljø, som han gætter på er blevet taget på sengen af nyhederne om højrefløjens indtog på Folkemødet.

- Det her folkemøde har lige pludselig fået en helt anden karakter. Det virker som om, det ene tager det andet lige nu, siger han om tilmeldingerne fra blandt andre den hollandske politiker og islamkritiker Geert Wilders.

Ifølge Rene Karpantschof skal den yderste venstrefløj finde ud af, om de vil sætte sig imod højrefløjsgrupperingerne, sådan som det før er sket, eksempelvis når For Frihed, det tidligere Pegida, demonstrerer.

Men det er også muligt, at den særlige omstændighed omkring Folkemødet ændrer på de traditionelle magtkampe.

- Jeg tror, der kommer nogle debatter nu, hvor også udmeldinger fra de øvrige arrangører af folkemødet har en betydning, siger han.

Både Danskernes Parti, Trykkefrihedsselskabet og flere højrenationale europæiske partier ser lige nu ud til at valfarte mod den lille solskinsø.

Og det er der en klar strategisk forklaring på, tror Rene Karpantschof:

- Specielt Danskernes parti og Pegida, de har virkelig svært ved at blive accepteret i det politiske liv i bred forstand.

- Men her er en platform, hvor det ser ud til, at de kan være med - og i hvert fald vække opsigt, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.