Ekspert: Vigtig at holde helt fri fra job

HK'ere vælger den 6. ferieuge fra, fordi de har travlt på jobbet. Men en gang i mellem skal man holde fri.

Ekspert: Vigtig at holde helt fri fra job

Ansatte HK'ere i kommuner og regioner dropper at holde fri seks uger om året. Den 6. ferieuge holdes ikke, fordi der er for travlt på jobbet, mener mange.

Men det behøver nødvendigvis ikke at betyde, at ansatte i regioner og kommuner er ved at bukke under for stress.

Det mener Jeanett Bonnichsen, der er direktør for Center for stress og trivsel i København.

- Det kommer selvfølgelig an på, hvilken form for travlhed, det er. Men mange er glade for deres job og har rent faktisk ikke brug for seks ugers ferie om året. Og derfor bliver de på jobbet i stedet for at holde fri, siger hun.

Det er en undersøgelse, som analyseinstituttet Epinion har foretaget for HK/Kommunal, der viser, at mere end fire ud af 10 HK'ere har droppet den 6. ferieuge i seneste ferieår. Heraf siger 40 procent, at det skyldes arbejdspres.

Har man så travlt på jobbet, at man er ved at bukke under for arbejdspresset, så skal der gøres noget, påpeger Jeanett Bonnichsen.

- Er det sådan, at man løber hurtigt hele tiden, skal der ske noget, så man får organiseret arbejdet, så vi kan være til stede i dagligdagen uden at blive så belastet, siger hun og fortsætter:

- Og hvis det er sådan, at det går ud over den 6. ferieuge, så bliver man nødt til at have en diskussion internt, om det er rimeligt eller ej.

Direktøren for Center for stress og trivsel understreger, at selv om man ikke har brug for seks ugers frihed om året, så er det vigtigt at holde helt fri fra jobbet:

- Vi skal koble helt af en gang i mellem. Og man skal én gang om året holde fri i tre uger for at komme helt væk, siger Jeanett Bonnichsen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.