Ekspert: Vigtigt med god kval-kamp efter turbulens

De danske håndboldkvinder møder onsdag aften Tyrkiet i EM-kvalifikationen efter et par turbulente dage.

Rumænien-Danmark Foto: Scanpix/Claus Fisker

Rumænien-Danmark Foto: Scanpix/Claus Fisker

De seneste dage har været præget af stor debat om det danske kvindelandshold i håndbold, efter det kom frem, at spillerne har kritiseret landstræner Klavs Bruun Jørgensen i en spillerevaluering.

Derfor er det ekstra vigtigt, at holdet til onsdagens EM-kvalifikationskamp mod Tyrkiet kan vise, at det står sammen, mener Lars Krogh Jeppesen, DR's håndboldekspert.

- Sagen har gjort ondt på alle. Det har gjort ondt på Klavs Bruun Jørgensen og Søren Herskind (assistenttræner), men også spillerne. Der er ikke nogle af dem, der har ønsket denne her turbulens.

- Nu er der én ting, man kan gøre for at udstråle, at man står sammen og kigger fremad: Det er at spille en god håndboldkamp, hvor man sætter sig på kampen fra start og får en masse succesoplevelser, siger Lars Krogh Jeppesen.

Håndboldlandsholdet blev genstand for stor medieomtale, da en lækket evaluering viste, at spillerne havde udtrykt kritik mod landstræner Klavs Bruun Jørgensen.

Spillerne kritiserede blandt andet trænerens manglende tillid til spillerne og for lidt kommunikation ifølge TV 2 Sport, der kom i besiddelse af evalueringen.

Herefter forklarede sportschefen i Dansk Håndboldforbund, Ulrik Wilbek, at han ikke kunne genkende kritikken og så evalueringen som konstruktiv kritik.

Mandag aften meldte håndboldkvinderne sig også selv på banen, da de i et åbent brev udtrykte deres utvetydige opbakning til landstræneren. Evalueringen blev lavet efter VM og OL-kvalifikationen, der ikke levede op til spillernes egne forventninger, står der i brevet.

Det bliver dog næppe en særlig svær kamp i Tyrkiet. Første kvalifikationskamp mod Tyrkiet vandt kvinderne nemlig med hele ni mål hjemme i oktober.

- Det er en kamp, man skal vinde. Gør man ikke det, så har man selvfølgelig sat sig lidt under tryk, men da man vandt den første kamp med ni mål, er der ikke nogen stor risiko for, at Danmark ikke når med til slutrunden.

- Det er mere signalværdien og det med at præstere i en lidt svær tid, der er det vigtige, siger Lars Krogh Jeppesen.

Kvalifikationskampen spilles onsdag aften klokken 19 i Tyrkiet.

Herefter vender håndboldkvinderne tilbage til Danmark, hvor de søndag tager imod Portugal i den sidste kvalifikationskamp.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden