Udland

Eksperter: Al-Qaeda breder sig i Syrien

Iagttagere peger på, at borgerkrigsramte Syrien tiltrækker radikaliserede islamister, som får kamptræning.

Eksperter: Al-Qaeda breder sig i Syrien

Syrien er verdens nye front for hellige krigere. Der er kaos og borgerkrig, og det skaber perfekte betingelser for islamistiske terrornetværk, skriver Jyllands-Posten.

- Syrien er uden tvivl den nye slagmark for al-Qaeda, siger Seth Jones, tidligere rådgiver i det amerikanske forsvarsministerium og nuværende terrorekspert ved tænketanken Rand i Washington, ifølge avisen.

Grænserne til Syrien er porøse, og ingen har noget overblik over, hvor mange hellige krigere, der rejser til Syrien for at deltage på oprørernes side.

Men førende iagttagere er enige om, at udviklingen er bekymrende. Ifølge Valentina Soria, antiterror-analytiker ved den britiske tænketank Rusi, har Syrien potentiale til at blive et nyt Irak:

- Problemet for Vesten vil være, når disse krigere, som også kommer fra vestlige lande, rejser fra Syrien tilbage til deres hjemlande, siger hun ifølge Jyllands-Posten.

- Da vil de givetvis være mere radikaliserede og have praktisk træning, så de vil have lettere ved at gennemføre terrorangreb, tilføjer Valentina Soria.

Siden 2001 har al-Qaeda spredt sig, og organisationen er i dag til stede i flere lande rundt om i verden end tidligere, skriver Jyllands-Posten.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.