Danmark

Eksperter efter formands-farvel: Vi tror på lægeaftale

Temperaturen på den ophedede lægekonflikt falder, efter at praktiserende læger har skiftet formand, lyder det.

Eksperter efter formands-farvel: Vi tror på lægeaftale

Danskerne kan fortsat se frem til ikke at skulle betale, når de går til lægen.

Det vurderer flere sundhedseksperter, efter at Praktiserende Lægers Organisation (PLO) har besluttet alligevel ikke at aflevere deres såkaldte ydernumre 1. september.

For godt nok er lægekonflikten blot udskudt til 1. september 2014, hvor lægernes overenskomst udløber. Men vurderingen er, at PLO og Danske Regioner nu finder hinanden.

- Til den tid kommer den virkelige styrkeprøve. Men jeg vil blive overrasket, hvis man ikke finder hinanden. Ingen kan holde til en tilspidset situation, når man skal forhandle igen, siger Kjeld Møller Pedersen, sundhedsøkonom ved Syddansk Universitet, til Information.

PLO's beslutning kommer, efter at Danske Regioner har tilbudt, at lægerne kan udskrive for 65 millioner ekstra kroner regninger til Sygesikringen, fordi de til næste år skal behandle flere patienter og overtage opgaver fra sygehusene.

Selvom PLO har krævet 108 millioner kroner - for organisationens forventede 30.000 flere patienter - så besluttede repræsentantskabet imidlertid lørdag med 25 mod 24 stemmer alligevel ikke aflevere ydernumrene.

Afstemningsresultatet fik PLO's formand, Henrik Dibbern, til at trække sig. I stedet er Bruno Meldgaard Jensen, der er formand for PLO-Midtjylland og læge i Odder, konstitueret som formand.

Det gør en forskel, mener både Kjeld Møller Petersen og hans kollega, sundhedsøkonom ved Aalborg Universitet Jes Søgaard.

Den konstituerede formand har gode erfaringer med at forhandle med formanden for Dansk Regioner, Bent Hansen (S), som samtidig er regionsrådsformand i netop Midtjylland.

- Det betyder selvfølgelig ikke, at man så lige pludselig bare er enig om alt. Men det betyder enorm meget for forhandlingsklimaet, siger Jes Søgaard.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.