Eksperter om Magnussen-tweets: En del af hans strategi

Kevin Magnussen har en lys fremtid foran sig, men det er ikke nødvendigvis hos Renault, vurderer eksperter.

POR, Kevin Magnussen Foto: Scanpix

POR, Kevin Magnussen Foto: Scanpix

Spekulationerne omkring Renault-køreren Kevin Magnussens fremtid i Formel 1 er for alvor begyndt at tage til.

I sidste uge annoncerede holdet, at et af de to sæder i næste sæson går til tyskeren Nico Hülkenberg, og tirsdag slog Magnussen selv fast, at han regner med en fremtid i Formel 1.

- Jeg føler mig overbevist om, at min fremtid er i Formel 1, og der må ikke være tvivl om, at jeg har intentioner om at blive hos Renault i mange år, hvis jeg får muligheden, skrev Magnussen på Twitter og tilføjede, at han er ved at være utålmodig.

Ifølge Bo Baltzer Nielsen, der er sportschef i Dansk Automobil Sports Union, er Magnussens skriverier på Twitter en del af et strategisk spil.

- Jeg kan forestille mig, at det er for at fortælle omverden, at han har flere muligheder, og at han presser på ad den vej for at få en afgørelse hos Renault.

- Der foregår en masse spin i de situationer, hvor kørere melder ud, at de er i spil hos forskellige teams, siger Bo Baltzer Nielsen.

Formel 1-kommentator på 3+ Jens Hansen er overrasket over tidspunktet for Kevin Magnussens udmeldinger.

- Timingen overrasker mig på den måde, at det på én gang både viser optimisme og en strategisk tilgang i retning af Renault, men samtidig også utålmodighed.

- For lige nu er det vigtigst at præstere i de sidste fire løb, for det er der, han skal vise, han hører hjemme i Formel 1, lyder det fra Jens Hansen.

Med fire løb tilbage af Formel 1-sæsonen er der pres på Kevin Magnussen. Renaults teamchef, Frederic Vasseur, sagde mandag, at holdet ville bruge de sidste løb til at finde ud af, hvem der skal have det ledige sæde ved siden af Hülkenberg.

Derfor handler det ifølge Jens Hansen om at vise et højt niveau i de resterende løb.

- Det er ikke nødvendigvis point, der er afgørende for Kevin. Det handler om, at han lægger nogle bag sig, som bilen måske ikke berettiger til at være foran.

- Der er ingen tvivl om, at Kevin har talentet og farten til at være i Formel 1. Det, han har manglet igennem sæsonen, og til dels også i sin tid hos McLaren, er at løfte sit bundniveau og præstere over en hel sæson, siger Jens Hansen.

Ifølge Formel 1-kommentatoren har Kevin Magnussen stadig en mulighed for at blive hos Renault. Men det er heller ikke utænkeligt, at Force India, Williams eller Haas kommer til at tilbyde danskeren et sæde.

- Fremtiden er i et eller andet omfang uafklaret hos alle fire teams. Og Kevin har et godt navn hos teamcheferne hos alle fire teams. De ved, hvad han står for. Det udslagsgivende er, om han præsterer i de næste løb.

Bo Baltzer Nielsen er også optimistisk omkring Magnussens fremtid.

- Jeg tror stadig, han har gode kort på hånden. Han er stadig en ung kører. Nu har han noget erfaring, og indimellem viser han virkelig stort talent. Han er i spillet blandt de seriøse kandidater til at sæde i Formel 1, siger han.

Næste løb køres den kommende søndag i USA.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.