Eksperter støtter fravalg af Bendtner og Bjelland

Åge Hareide gjorde det rigtige, da han sendte skadede spillere ud af VM-truppen, lyder det i danske medier.

Fraværet af Andreas Bjelland svækker det danske VM-hold, lyder det fra flere eksperter. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Fraværet af Andreas Bjelland svækker det danske VM-hold, lyder det fra flere eksperter. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Åge Hareide har truffet det korrekte valg. Men fraværet af Andreas Bjelland svækker det danske hold, og VM bliver fattigere uden Nicklas Bendtner.

Sådan lyder konklusionerne i danske medier, efter at Danmarks endelige VM-trup blev offentliggjort søndag aften.

Bjelland og Bendtner var de markante navne i en fravalgt kvartet, der også tæller Peter Ankersen og Mike Jensen.

- Selvfølgelig tager man ikke skadede spillere med til VM - selv om en Christian Eriksen med en lignende skadeshistorie formentlig havde fået en plads med håb om bedring, skriver sportschef Allan Olsen i Ekstra Bladet.

- Alligevel giver Hareides pointe om at have friske og kampklare spillere med god mening. Med skadede folk i truppen vil alt for meget opmærksomhed gå på netop dem, lyder det.

I Politiken peger sportsredaktør Søren-Mikael Hansen på, at dårlige erfaringer med at udtage skadede spillere har vejet tungt, da landstræneren valgte stamspilleren Andreas Bjelland fra.

- Han har ikke tid til at tvivle på, om så vigtig en spiller bliver klar eller ej, og være tvunget til at indrette træningen på to mulige løsninger.

- Det kommer der ikke noget godt ud af, har assistenten Jon Dahl Tomassen indskærpet på baggrund af bitre personlige erfaringer fra Danmarks seneste VM-deltagelse i Sydafrika for otte år siden.

TV2's Flemming Toft forstår også Hareides beslutning, men føler med Nicklas Bendtner, der har arbejdet hårdt for at komme tilbage på landsholdet.

- På mange måder et modigt fravalg, men også et selvfølgeligt valg, når nu skadesituationen blev gjort op.

- Bendtners lyskenskade var ikke i så opadgående forfatning, at Hareide turde spille med tvivlen og egne præmisser. Klaphatten af for det.

- Men indrømmet - uden at tage hensyn til de fodboldmæssige analyser: jeg kommer til at savne Bendtner i den danske trup. De rød-hvide er blevet et smil og en profil fattigere.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.