Hele landet

Eksplosion i antallet af reeksamener på Universitetet

Stigning på over 100 procent i antallet af reeksamen på Aalborg Universitet

Aalborg Universitet Fibigerstræde  Aalborg Ø. Arkivfoto

Aalborg Universitet Fibigerstræde Aalborg Ø. Arkivfoto

HELE LANDET: Rekordmange studerende på landets universiteter skal i år til reeksamen, og ifølge universiteterne skyldes stigningen fremdriftsreformen, skriver DR Nyheder.

Den politiske reform har medført, at studerende automatisk bliver tilmeldt eksamener, og det betyder, at de studerende enten dumper, fordi de er presset af reformen eller ofte helt bliver væk fra eksamensbordet.

Det udløser stort set hver gang en reeksamen.

På Københavns Universitet (KU) er stigningen i antallet af reeksamener over 100 procent i forhold til året før, og nogenlunde samme billede tegner sig på universiteterne i Aalborg, Aarhus og Roskilde samt på Danmarks Tekniske Universitet, DTU, i Lyngby.

- Det er en gigantisk bureaukratisk opgave, siger prorektor på Københavns Universitet Lykke Friis til DR Nyheder.

På KU har 2692 ud af i alt 23.082 studerende i vinter været til reeksamen. Året før var der tale om 1153 studerende ud af i alt 24.530.

De tvungne eksamener og reeksamener betyder ifølge universiteterne både spildt arbejde og spildte penge, og både DTU og KU opfordrer regeringen til at droppe den tvungne eksamenstilmelding.

- Det vil være hensigtsmæssigt for studieforløbet og kvaliteten, og det vil være hensigtsmæssigt for vores eksamenstilrettelæggelse, siger studiechef på DTU Jørgen Jensen til DR Nyheder.

Uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen (V) har allerede bebudet, at han vil kigge på det ”unødvendige bureaukrati” i fremdriftsreformen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.