Udland

Eksplosion ved tysk vinbar dræber én person og sårer 11

En eksplosion foran tysk restaurant søndag aften skyldtes en sprængladning, siger borgmester til tyske medier.

En eksplosion ved en restaurant i Tyskland har kostet mindst én person livet, og ifølge borgmesteren i byen Ansbach var der tale om en eksplosion forårsaget af en sprængladning.

Det skriver netavisen nordbayern.de.

Det vides ikke, om der har været tale om flere eksplosioner, men til journalister siger borgmester Carda Seidel, at mindst én eksplosion er blevet udløst af sprængstoffer.

Eksplosionen skete søndag aften omkring klokken 22 foran en restaurant i byen Ansbach ikke langt fra Nürnberg i delstaten Bayern. Politiet i byen bekræfter over for nordbayern.de, at mindst én person er omkommet.

Flere mennesker er angiveligt kommet alvorligt til skade. Ifølge avisen Süddeutsche Zeitungs hjemmeside skulle der være tale om 11 yderligere tilskadekomne. Nordbayern.de skriver, at ti er alvorligt såret.

Der var ifølge de første meldinger tale om en gaseksplosion, men det er siden blevet ændret.

Også en talsmand for indenrigsministeriet i Bayern siger, at eksplosionen tilsyneladende ikke var et uheld, men ser ud til at være sket "med vilje". Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Politi og brandvæsen arbejder efter midnat fortsat ved vinbaren Eugens Weinstube i den gamle del af byen, men omfanget af skaderne er fortsat uklart.

Der er samtidig forskellige meldinger om, hvor eksplosionen blev udløst. De seneste oplysninger peger på, at det skete ude foran restauranten nær indgangen til en musikfestival i byen.

Festivalen, der søndag aften talte cirka 2500 koncertgængere, er blevet aflyst efter eksplosionen, skriver nordbayern.de.

Bayerns indenrigsminister, Joachim Hermann, er på vej til stedet fra Berlin.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst