Eksport til Kina hælder penge i kassen hos Danfoss

Millionerne ruller ind hos Danfoss, der har skruet op for overskud og omsætning i årets første halvår.

Det går den rigtige vej for Danfoss og direktør Kim Fausing, der her ses foran hovedkontoret i Sønderjylland. Foto: Asger Ladefoged/arkiv/Ritzau Scanpix

Det går den rigtige vej for Danfoss og direktør Kim Fausing, der her ses foran hovedkontoret i Sønderjylland. Foto: Asger Ladefoged/arkiv/Ritzau Scanpix

En stærk efterspørgsel fra Kina har hjulpet godt til at fylde i kassen hos Danfoss, der kan præsentere fremgang i både omsætning og overskud i selskabets halvårsregnskab.

Og Danfoss' direktør, Kim Fausing, glæder sig over, at en række større samfundstrends synes at trække Danfoss' vej.

- Den store trend, at folk flytter ind til byerne, tager ved. Det samme gør bekæmpelse af klimaforandringer. Vi kan mærke behovet for løsninger, der driver energieffektivitet, siger han.

I tørre tal er omsætningen steget med fire procent, mens overskuddet før skat er vokset med en fjerdedel. I alt har Danfoss tjent tæt på 1,9 milliarder kroner i årets første seks måneder.

Danfoss noterer i sit regnskab, at Asien er den region, som bidrager mest til selskabets stigende vækst.

- Vi ser Asien og specielt Kina udgøre en større andel, end den gør i dag. Kina har et stort potentiale. I dag er det vores næststørste marked efter USA, siger Kim Fausing.

- Der er mange udviklinger i Kina, som gør, at vi investerer pt. Man regner med, at der de næste 20-25 år er op til 300 millioner kineserne, som flytter ind til byerne og får brug for effektiv infrastruktur.

- Den elektriske omstilling er i fuld gang i Kina. Hver femte bus er elektrisk eksempelvis. Alt det summeret op gør, at vi ser et meget stort potentiale i Kina.

Den stigende vækst i Kina betyder blandt andet, at salget til Asien i første halvår kun var marginalt mindre end til Nordamerika, mens Vesteuropa stadig er Danfoss største marked.

I takt med at ordrerne tikker ind, er der også blevet ansat 1313 flere person i Danfoss, der nu har 27.141 på lønningslisten i de 20 lande, hvor Danfoss producerer fra. 5000 af dem er eksempelvis ansat i Kina.

Trods succesen noterer Danfoss i regnskabet, at storpolitiske skænderi kan stikke en kæp i hjulet.

I sit regnskab skriver Danfoss, at sigtbarheden i den næste halve år er lav med henvisning til den usikkerhed, der hersker om en handelskrig mellem USA og Kina.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.