Eksportkredit sikrer grøn eksport for milliarder

Eksport Kredit Fonden hjalp i 2014 hundredvis af virksomheder med finansiering til eksport grøn teknologi.

Flere danske og udenlandske virksomheder fik sidste år glæde af Eksport Kredit Fondens (EKF) garantier, der i alt sikrede kontrakter for 27 milliarder kroner.

Det viser fondens årsrapport for 2014, der blev offentliggjort onsdag.

I alt hjalp fonden 640 virksomheder med garantier i forbindelse med salg til udlandet. Det er en stigning på 17 procent i forhold til 2013.

- Når vi har hjulpet flere virksomheder i 2014 end tidligere år, så er det, fordi vi har gjort en ihærdig indsats for at gøre de danske virksomheder opmærksomme på, at de er nødt til at have finansieringen med, hvis de vil sælge noget.

- Langt den største del af væksten kan tilskrives små og mellemstore virksomheder, og deres kunder har nogle steder i verden lidt svært ved at skaffe finansiering, siger EKF's direktør, Anette Eberhard.

Langt hovedparten af eksportgarantierne gælder eksport af grøn teknologi.

- Vindmøller har i mange år fyldt meget i vores portefølje. Det nye og dejlige er, at der også kommer andre former for grøn teknologi til, som for eksempel biomasseanlæg, siger Anette Eberhard.

EKF er en statsejet institution, der stiller garanti for långiver i forbindelse med danske virksomheders eksport til udlandet. Fire ud af fem kunder er små og mellemstore virksomheder.

EKF anslår selv, at man i kraft af sine aktiviteter sidste år sikrede mere end 10.000 job herhjemme.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.