Thisted

Eksprestur gennem kulturen

Vikingeskibsværftet i Doverodde var et af stoppestederne på søndagens oplevelsestur til kulturhistoriske steder i Sydthy.

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Poul Alstrup - i midten - fortæller om vikingeskibsprojektet. Til venstre Kurt og Ella Nielsen, Koldby, med børnebørnene Rasmus og Christiane, der er på besøg fra Århus. Til højre Kurt og Ella Nielsen, Hurup.

Arrangementet hed "Kulturekspressens Oplevelsestur 2008". Men et mere passende navn var måske "Eksprestur gennem kulturoplevelser", for der var ikke tid til at dvæle længe de enkelte steder, hvis man i løbet af tre eftermiddagstimer søndag skulle nå rundt til 11 kulturhistoriske steder i Sydthy. Det stod nu også folk frit for at vælge nogle steder ud og sortere andre fra. - Men faktisk har vi snakket med nogen, der nåede hele vejen rundt, fortæller Lotte Alstrup, som tog imod gæster på "vikingeskibsværftet" ved Limfjordscentret i Doverodde. Og det var en fordel at komme hele vejen rundt, hvis man skulle besvare alle spørgsmålene på den "tipskupon", som gæsterne fik udleveret. Lotte Alstrup og hendes mand, Poul, der er formand for Neessund Vikingeskibslaug, fortalte gæsterne om historien bag det vikingeskibsbyggeri, der blev afsluttet i Doverodde i september 2005 med søsætningen af det gode skib "Thor". Læs hele artiklen i Thisted Dagblad mandag