Ekstra ambulance

Kritik af responstider er blevet hørt, så Nykøbing får ekstra beredskab

Carsten Tolbøll
Den garanterede responstid for en ambulance med udrykning er ni minutter og 12 sekunder. Dette gennemsnit kan ikke overholdes tre steder på Mors, som det er i dag, men fra 1. februar skulle problemet være løst.Arkivfoto
Morsø 9. januar 2017 10:43 - Opdateret 9. januar 2017 21:54

MORS: Fra 1. februar får Mors en ekstra bemandet ambulance, som vil blive placeret i Nykøbing. Det er resultatet af forhandlinger mellem Morsø Kommune, Falck og Region Nordjylland, som har stået på siden november.

- Vi får et ekstra dagberedskab i Nykøbing efter 1. februar. Det vil ske ved at det ambulanceberedskab, som hidtil har været i Vildsund, vil blive trukket til Nykøbing. Der vil så blive tilført et ekstra beredskab til Vildsund. De medarbejdere, der skal køre ambulancerne og tage vagterne, er netop blevet ansat, siger Henning Sørensen (V), formand for socialudvalget i Morsø Kommune.

Han understreger, at udvidelsen ikke har noget at gøre med den mediestorm, der har kørt i weekenden. Den blev startet, da Ekstra Bladet skrev, at Nordjylland har flest sorte pletter, hvor der går betydeligt længere tid end det garanterede gennemsnit på ni minutter og 12 sekunder, før man ser en ambulance ved akut sygdom.

Erkender problem med ventetid

Region Nordjylland erkender, at der har været problemer med for lang ambulance-ventetid på Mors.

"Region Nordjylland har siden ændringer i bl.a. sygehusberedskabet på Regionshospital Nordjylland, Thisted, kunnet konstatere, at der var en stigning i antallet af akutte ambulancekørsler på Mors med en lang responstid", skriver regionen i en pressemeddelelse mandag.

Heri udtaler regionsrådsformand Ulla Astman (S):

- Vi forsøger hele tiden at optimere akutberedskabet i regionen ved at analysere situationen, så vi kan agere, hvis responstiderne ændrer sig væsentligt et sted. Det gør vi i dialog med Falck, som bestemmer antallet af ambulanceberedskaber, og hvor de skal placeres for at overholde den fastsatte gennemsnitlige responstid. Det arbejde betyder, at vi nu kan tilbyde borgerne på Mors et forbedret akutberedskab.

Regionens pressemeddelelse

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Her ville vi gerne vise dig forslag til artikler fra vores magasiner, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Seneste nyheder

Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...