Ekstra Bladet giver plads til mænd på Side 9

Den omdiskuterede Side 9-pige behøver fremover ikke længere være hverken ung eller kvinde, oplyser avisen.

Ekstra Bladet har haft for travlt med at "tilgodese de mandlige læsere" med Side 9-pigen, siger chefredaktør Henrik Qvortrup. (Arkivfoto)

Ekstra Bladet har haft for travlt med at "tilgodese de mandlige læsere" med Side 9-pigen, siger chefredaktør Henrik Qvortrup. (Arkivfoto)

KØBENHAVN:Ekstra Bladets Side 9-portræt behøver ikke længere være af en ung, afklædt kvinde.

Det meddeler mediet på sin hjemmeside.

Side 9 er ellers kendt for typisk kun at indeholde billeder af netop unge afklædte kvinder.

- Vi vil ikke længere kun have kvinder på Side 9. Vi kan have mænd. Vi kan have kvinder, som er ældre end maksimalt 40 år, som de er i dag.

- Men vi har ikke noget problem med, at der er unge, smukke kvinder på Side 9. Vi skal bare afspejle mangfoldigheden derude. Vi skal have plads til mindst to køn - og alt derimellem - siger chefredaktør Henrik Qvortrup i avisen.

Det er en måde at "demokratisere" Side 9-pigen på, mener han.

Søndag har avisen desuden meddelt, at den ændrer slogan for første gang i 57 år. Det skal fremover hedde "Når ingen andre tør". De seneste årtier har avisens slogan været "Tør hvor andre tier".

Ændringen handler om, at Ekstra Bladet skal moderniseres med "respekt for", hvad avisen har stået for i mange år.

- Vi skal ikke lave Ekstra Bladet som i 70'erne og 80'erne. Det svarer ikke til den tid, vi lever i. Der var for meget mandehørm. Det vil vi undgå, siger han.

Konceptet med "Side 9-pigen" har i årevis været omdiskuteret. I 2020 måtte Ekstra Bladet sløre Side 9-piger fra arkivet, da DR afslørede, at der i 70'erne og 80'erne havde optrådt mindreårige modeller, der var helt ned til 15 år, da billederne blev trykt.

Henrik Qvortrup overtog posten på avisen tidligere på året efter Pernille Holbøll, der havde været konstitueret i rollen, siden Poul Madsen stoppede i marts.

Qvortrup kom fra en stilling som politisk redaktør på B.T. Han har tidligere været blandt andet politisk redaktør på TV2 og chefredaktør på Se & Hør.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.