Ekstra penge til Sydmors Børnehus

Økonomiudvalget i Morsø Kommune har godkendt et tillægsbeløb, så en planlagt udvidelse nu kan sættes i gang

Sydmors Børnehus får inden årets udgang en tilbygning, så der bliver bedre plads til specielt vuggestuebørnene. Arkivfoto: Peter Mørk
Morsø 25. januar 2018 09:06

SYDMORS: Økonomiudvalget i Morsø Kommune har besluttet at igangsætte en udvidelse af Sydmors Børnehus, så der bliver bedre plads til det voksende antal børn. I øjeblikket er der 34 vuggestuebørn tilknyttet børnehuset, og man låner lidt af skolens område for at klare sig.

- Med udvidelsen formår vi at skabe en samlet plan, så der blandt andet kommer flere rum til vuggestuen, opvarmet skur til barnevogne og skolen får et udlånt klasselokale tilbage. Dermed kan vi sikre gode forhold for både de små og samtidig også normalisere forholdene for skolen, udtaler Hans Ejner Bertelsen (V), borgmester i Morsø Kommune, i en pressemeddelelse.

I budgettet var der afsat tre millioner til projektet, men efter udbudsrunden ender nybyggeri og ombygninger med at koste 4,75 millioner kroner. Den ekstra udgift bliver finansieret via en intern budgetreserve.

- I det nuværende marked, er der stor efterspørgsel på håndværkere, hvilket gør at prisniveauet stiger. Det er dog tilfredsstillende, at vi i budgettet har mulighed for imødekomme de ændrede forhold, så vi kan realisere projektet og sikre nogle moderne rammer for både børn, forældre og personale, fortæller Hans Ejner Bertelsen.

Arkitektonisk vil bygningsform, konstruktion og materialevalg komme til at ligne den eksisterende kubiske arkitektur. Der vil ligeledes være fokus på børnevenlig indretning med indbyggede nicher, huler og hemse samt kig i børnehøjde. Den ny bygning får masser af dagslys, blandt andet fra ovenlysvinduer og vinduer ud mod legepladsen.

Udvidelsen, der bliver på samlet 237 kvadratmeter, består blandt andet af to nye grupperum på 60 kvadratmeter hver. De kan slås sammen til ét stort lokale.

Hans Ejner Bertelsen påpeger, at der i løbet af 2016 og 2017 er byggemodnet ni grunde i Vils, hvoraf tre er solgt, mens en er reserveret. På sigt er der mulighed for at udstykke 11 grunde mere.

- Der er et helt naturligt samspil, at området bliver mere attraktivt, når vi sikrer gode forhold på skolen og børnehuset. Derfor glæder jeg mig også over, at vi med udvidelsen viser med både ord og handling, at vi vil hele Mors, siger borgmesteren i pressemeddelelsen.

Det forventes, at udvidelsen og det samlede projekt er færdigt i indeværende år.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...