Nordjylland

Ekstremernes tid

NORDJYSKE Plus sætter fokus på nationalistiske borgerværn

DanerVærns logo

DanerVærns logo

NORDJYLLAND:Nationalistiske borgerværnsgrupper vokser frem i en verden af kaos. I en verden hvor de mener, at staten svigter deres opgave med at beskytte borgeren. Hvor terrorbevogtning, grænsekontrol og historier om politiets enorme afspadserings-pukkel har fyldt medierne og, i takt med at myndighederne trækker sig tilbage, rykker alternativer ind for at fylde tomrummet, skriver journalist Morten Appel i den første af en række artikler om nationalistiske borgerværn på NORDJYSKE Plus. I den første artikel har Morten Appel talt med samfundsforsker Johannes Andersen, der ser de ekstreme grupper som et symptom på, at tilliden forsvinder, utrygheden stiger og det ekstreme bliver en hverdagsfølelse.

Du kan læse anden del af journalist Britt Kristensens serie om grænseløs kærlighed. I dag fortæller hun om Lars Rune Møller, der, for at kunne gifte sig med sin indonesiske kæreste, måtte konvertere til islam.

Og du kan læse NORDJYSKEs privatøkonomiske ekspert Hans Peter Christensen fortælle om de nye såkaldte super lån fra Jyske Bank, og journalist Anders Andersens historie om Danmarks største insektavler, der bor i Hjørring.

Disse og mange andre historier kan du finde i NORDJYSKE Mediers app.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.