EL: Aftale om id-kort er forhåbentlig den første af flere

Johanne Schmidt-Nielsen glæder sig over aftale om sikkerhedskort og krydser samtidig fingre for flere aftaler.

Regeringen har onsdag i samarbejde med SF og Enhedslisten taget et vigtigt skridt i kampen mod social dumping ved at lave en aftale om sikkerhedskort på danske byggepladser.

Det mener Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, efter at de politiske parter har landet aftalen.

- Jeg synes, det er så godt, hver gang regeringen har lyst til at lave aftaler, som trækker det her land i en mere solidarisk retning. Aftaler, om man så må sige, der står på lønmodtagernes side, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

- Derfor er vi glade i dag, og jeg håber selvfølgelig, at det her bliver et første skridt i rækken af mange gode, solidariske og røde aftaler, fortsætter hun.

Samtidig lufter Johanne Schmidt-Nielsen ønsket om, at regeringen på et senere tidspunkt vil sætte sig ved forhandlingsbordet, så der kan gøres mere i kampen mod social dumping.

Det bakkes op af SF's politiske ordfører, Pia Olsen Dyhr, der gerne ser, at den netop indgåede aftale følges op af flere.

- Jeg håber, at regeringen vil være med til at gøre endnu mere. Vi har også lige set problemer med social dumping i nogle af statens egne virksomheder, siger Pia Olsen Dyhr med henvisning til sager om Post Danmark og SAS Cargo.

Finansminister Bjarne Corydon (S) er heller ikke helt afvisende over for et fortsat samarbejde med de politiske partier, da regeringen ifølge ham løbende arbejder for at bekæmpe social dumping.

- Det var også en del af den finanslovaftale, der i øvrigt ikke omfattede Enhedslisten, at vi finansierede en styrket indsats mod social dumping, siger finansministeren.

- Så det er en dagsorden, vi hele tiden har på bordet. Vores beskæftigelsesminister (Mette Frederiksen, red.) er vel den beskæftigelsesminister, der i nyere tid har gjort mest i forhold til at bekæmpe det her problem, uddyber Bjarne Corydon.

Ifølge økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) viser aftalen, at regeringen er optaget af at bekæmpe social dumping, og at det er en del af regeringens politik at sørge for, at der er ordentlige forhold på det danske arbejdsmarked.

- Der skal være nogen til at sørge for, at stregerne er kridtet op, og at reglerne bliver overholdt. Derfor har vi diskussioner med alle Folketingets partier, fordi ordnede forhold på det danske arbejdsmarked er en del af det, regeringen står for, siger Margrethe Vestager.

Aftalen betyder, at byggearbejdere og håndværkere skal bære tydelig dokumentation i form af et kort, der både er blevet kaldt et id-kort og et sikkerhedskort.

Dokumentationen skal gøre det lettere for myndighederne at identificere, hvorvidt den enkelte byggearbejder får en korrekt løn og arbejder under ordentlige forhold.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.