Aalborg

EL: Borgere skal have glæde af skolers fibernet

Kapacitet på skoler skal udbydes til borgere og virksomheder, mener parti, men der er juridiske problemer

Per Clausen og Enhedslisten vil give borgere og virksomheder mulighed for at få del i overkapacitet på skolernes fibernet.  Arkivfoto

Per Clausen og Enhedslisten vil give borgere og virksomheder mulighed for at få del i overkapacitet på skolernes fibernet. Arkivfoto

AALBORG:Borgere og virksomheder skal have glæde af den overskydende kapacitet på skolernes fibernetforbindelser.

Det mener Enhedslisten, der vil medvirke til, at alle borgere og virksomheder får gode internetforbindelser ved at tilbyde overkapaciteten på markedsvilkår.

- Flere steder i kommunen har man dårlige netforbindelser, og samtidig har vi i kommunalt regi velfungerende netforbindelser som et led i at sikre, at den decentrale skolestruktur kan fungere, siger gruppeformand for EL, Per Clausen.

Han forestiller sig, at det mest er borgerne i landdistrikterne, der har behov for og kan få glæde af kommunens fibernet.

- For mig virker det absurd, at man har en skole, hvis net virker, og ved siden af har man måske nogle borgere, som har svært ved at kommunikere elektronisk med det offentlige, selvom de har fået besked om det.

Forslaget blev behandlet på gårsdagens magistratsmøde men blev udsat på grund af 8-10 nye spørgsmål fra EL. Et notat fra kommunens jurister viser dog, at der er juridiske problemer forbundet med forslaget. Eksempelvis må kommunen ikke levere internettjenester. Til gengæld må kommunen godt sælge overskudskapacitet i fiberkabler, men det vil ifølge kommunen kræve ansættelse af ekstra personale til til- og frakoblinger. Dermed kan den ledige kapacitet ikke betragtes som overskudskapacitet og dermed er det pludselig ulovligt. Tilbage er ifølge kommunens notat muligheden for at tilbyde andre selskaber på fibernet-området trækningsret til den overkapacitet, der måtte være i kommunens føringsrør på markedsvilkår.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.