EL er sikker på dagpenge-løsning med regeringen

Enhedslisten føler sig "fuldstændig sikker på", at der kommer en løsning på dagpengespørgsmålet.

EL er sikker på dagpenge-løsning med regeringen

Enhedslisten føler sig sikker på, at partiet kan nå til enighed med regeringen om at finde en løsning på dagpengespørgsmålet.

Det siger partiets gruppeformand, Per Clausen, til Ritzau.

Det sker, efter at kritikken af dagpengereformen fredag også rullede ind i Det Radikale Venstres bagland efter i dagevis at have skyllet igennem de to andre regeringspartier, Socialdemokraterne og SF.

- Vi har hørt statsministeren sige, at det er et alvorligt problem for mange mennesker, som regeringen bekymrer sig om. Jeg er fuldstændig sikker på, at når statsministeren siger det, så kommer der også en løsning, siger Per Clausen.

- Det vil være helt uforståeligt for mig, hvis man skulle ende derhenne, hvor man i en afslutningsdebat om arbejdsløse skulle konstatere, at det i grunden er fuldstændig ligegyldigt, om vi har en S-ledet eller en borgerlig regering, siger han.

Socialdemokraterne og SF var inden valget imod den dagpengereformen, som De Radikale stod fadder til sammen med Dansk Folkeparti og den tidligere VK-regering.

Siden har SRSF-regeringen ad flere omgange forlænget de langtidslediges mulighed for at opretholde et indtægtsgrundlag, men til sommer løber den seneste akut-ordning ud, og ifølge A-kassernes Samvirke risikerer 30.000 mennesker i år at ryge ud af dagpengesystemet.

Enhedslisten kræver en løsning på området, og fredag skrev Per Clausen så på Twitter, at han "synes, at De Radikale bør kravle ned af dagpengetræet, inden vi fælder det".

- Det skal forstås på den måde, at nu skal vi have fundet en løsning på det her dagpengeproblem på den ene eller den anden måde, forklarer Per Clausen.

- De borgerlige har ikke nogen løsning på det her overhovedet. Men pointen er jo, at hvis regeringen heller ikke har det, så er det jo et fedt, og så vil vi agere ud fra det, siger han.

Spørgsmål: Er I parat til at udløse et valg om det her?

- Vi har ikke noget ønske om et valg. Vi har et ønske om at finde en løsning. Jeg vil sige, at hvis regeringen skal komme levende gennem det her, så tror jeg, det er klogt, at regeringen viser i handling, at der er forskel på den og de borgerlige, siger Enhedslistens gruppeformand.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.