EL: Erhvervsliv betaler selv afskrivninger

Virksomheder betaler bedre afskrivninger ved strammere skatteregler og måske kapitalpension, siger Frank Aaen

EL: Erhvervsliv betaler selv afskrivninger

Virksomhederne må selv til lommerne, når de får bedre afskrivninger for at investere i maskiner og andet udstyr i år og næste år. Prisen er, at skattereglerne for erhvervslivet strammes.

Sådan siger Enhedslistens skatteordfører Frank Aaen efter sin aftale med finansminister Bjarne Corydon (S) om, at virksomheder kan afskrive deres investeringer med 115 procent i 2012 og 2013.

- Man strammer nogle skatteregler og hjælper virksomhederne med at overholde gældende ret. Når man gør det, får statskassen et beløb, som svarer til det, som de, der investerer, får som ekstra tilskud, siger Frank Aaen.

Forslaget skaber 7500 job. Der ventes investeret 15-20 milliarder kroner. Tilskuddet koster statskassen 400 millioner kroner i år og én milliard kroner næste år. Mankoen kan dækkes ved at fjerne skattefradrag ved indbetaling på kapitalpensioner, påpeger han.

- Regeringen har lovet selv at finde dette træk på likviditeten. Det kan man gøre ved at fjerne fradraget på kapitalpensioner. Så kommer der et meget stort milliardbeløb ind i statskassen, siger Frank Aaen.

Trods forståelsen mellem regeringen og Enhedslisten regner han med, at Venstre, De Konservative og Liberal Alliance støtter aftalen. Enhedslisten ville gerne adskille aftalen fra en samlet skattereform med regeringen, forklarer Frank Aaen.

- Aftalen er blevet løsrevet fra skattereformen. Det er vigtigt for os. Det er let for os at lave den aftale, fordi virksomhederne sætter alle investeringer i stå, da de har hørt om denne mulighed. Nu kan de gå i gang med at investere i beskæftigelse, siger han.

/ritzau/