EL: EU-sparekrav truer græsk pressefrihed og demokrati

Enhedslisten er bekymret for konsekvenser for demokratiet efter lukningen af statslig græsk tv-station.

EL: EU-sparekrav truer græsk pressefrihed og demokrati

Enhedslistens EU-ordfører, Nikolaj Willumsen, er bekymret for den demokratiske udvikling i Grækenland, efter at den græske regering har besluttet at lukke den nationale tv-station.

Lukningen er et led i Grækenlands omfattende spareøvelse, som har været en betingelse fra EU til gengæld for den økonomiske hjælp til Grækenland.

- Den danske regering er gennem EU med til at formulere kravene om nedskæringer til den græske regering. Derfor har regeringen også et ansvar for at stoppe angrebet på pressefriheden og prioritere den demokratiske udvikling over EU’s stramme sparekrav.

Det skriver Nikolaj Willumsen i en mail til Ritzau.

- Det er en skræmmende udvikling, at EU’s nedskæringskrav nu rammer pressefriheden i Grækenland. Jeg frygter, at det vil skade landets demokratiske udvikling. Den bekymring håber jeg, økonomiministeren deler, siger han.

Nikolaj Willumsen vil derfor have økonomiminister Margrethe Vestager (R) til at svare på, om hun er enig i, at lukningen af den græske public service-station vil være skadelig for den demokratiske udvikling i Grækenland.

Ifølge Enhedslisten er Margrethe Vestager som økonomiminister med til at diktere sparekravene til den græske regering.

Grækenlands konservative regering har taget det dramatiske skridt øjeblikkeligt at lukke for den statslige radio- og tv-kanal ER med næsten 2700 ansatte. Beslutningen er taget for at spare penge.

Indtil videre drives tv-stationen videre af de ansatte i protest mod lukningen. Tirsdag aften samledes tusindvis af mennesker foran tv-stationen for at protestere mod lukningen.

- Jeg kan godt forstå uroen i den græske befolkning over lukningen, som desværre giver mindelser til landets ubehagelige erfaringer med diktatur blot få årtier tilbage, siger Nikolaj Willumsen.

Grækenland har indtil nu modtaget omkring 200 milliarder euro af den totale redningspakke fra EU på 240 milliarder euro.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst