EL: Flertal af politikere løber fra ansvar i skattesag

Politikerne er uærlige og løber fra deres ansvar med den aftale, der skal genoprette Skat, mener Enhedslisten.

Et bredt udsnit af Folketingets politikere løber fra deres ansvar for den glidende kuldsejling af Skat, der har ført til tab i milliardklassen for samfundet.

Det siger Enhedslistens skatteordfører, Rune Lund.

- Aftalen er uambitiøs, og det er utrolig ærgerligt, at de politikere, der har sparet Skat i stumper og stykker gennem ti år, nu løber fra ansvaret og placerer aben hos nogle embedsmænd og vasker hænder, siger han.

Han henviser til de tusindvis af medarbejdere, der siden 2005 er blevet afskediget i Skat, der næsten har fået halveret sin stab i det tidsrum.

- Det er vigtigt at sige, at der også er et politisk ansvar, og det er uærligt, at de ikke står ved det, siger Rune Lund, der sammen med Alternativet og SF står uden for genopretningsplanen for Skat.

- Det er Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti, der i forbindelse med strukturreformen blandt andet nedlagde omkring 3000 stillinger i Skat. Men også den tidligere S-R-SF-regering nedlagde omkring 400 stillinger, siger han.

Med genopretnings-aftalen sløjfes planlagte besparelser på trecifrede millionbeløb hvert år. Men der er ikke tale om nye penge til Skat, påpeger Rune Lund.

- Der er ikke tale om, at der skal tilføres flere penge. De penge vil kun annullere allerede planlagte besparelser. Man går ikke ud og bruger en masse nye penge på at rette op.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst